Всички ние сме толкова различни. Всеки живее в неговия собствен

...
Всички ние сме толкова различни. Всеки живее в неговия собствен
Коментари Харесай

Мисията на Тина: Специални и щастливи с баскетбола

" Всички ние сме толкоз разнообразни. Всеки живее в неговия личен свят и най-важното за всички разнообразни хора е да имат едно и също право на живот! " - тези думи ги изрича една жена с една невероятна задача в живота.

Всеки ден, всяко едно от нейните " деца " е първенец! В своя специфичен свят! И най-малко за няколко часа те усещат, че са като всички останали, като нас. И че някой има вяра в тях!

Снимка: bTV

Този някой е Тина Димитрова - някогашна баскетболистка на " Марица " Пловдив и " Септември ". Тя е от оня необикновен тип хора, които очевидно горят в специалността си. Тя е една нестихваща сила, повярвала, че там, където се срещнат баскетбола и едни специфични младежи – всичко е допустимо.

" Дълго време тези хора не са били на напред във времето, само че има една дума в целия живот. Ние би трябвало да променим отношението си един към различен, към себе си, към работата. Тогава мисля, че нещата ще тръгнат в по-добра посока. В началото бяха 8 деца. Сега са 28, който когато може идва. Когато вкарат панер, се веселя, колкото и те, само че моята цел не е това. Искам тези хора най-малко малко повече да могат да се оправят сами, тъй като това е огромната болежка на техните родители. Какво ще се случи с тези деца, когато един ден останат сами. ", споделя Тина.

Снимка: bTV

Всичко стартира преди 4 години. Тина и фондация " Паралелен свят " започват плана " Специалния тим ", чиято цел е интеграция на хора с увреждания посредством баскетбола. Тина взима образец в Италия, където работи в продължение на 10 години.

Снимка: bTV

" Там съм виждала огромни хора, притежатели на огромни компании в костюми да бършат устата на деца с увреждания. Останах шокирана от отношението. Видях нещата, които си заслужават. Тези хора са щастливи и виждат смисъл да продължат. Всъщност моят преподавател и е Уилям Босели, който ми сподели " Вие, естествените хора, в никакъв случай не виждате това, което имате, а постоянно търсите това, което нямате ". Това ужасно ме впечатли, тогава се разплаках. Поредният урок, който ми даде. Търсете, виждайте това, което имате, друго ще го постигнете ", спомня си тя.

Снимка: bTV

Така, малко по малко, задачата на българката дава резултат. „ Специалистите “, както ги назовава Тина, стигат до шампионати в Италия и Турция.

" Съжалявам, че не съумях да запиша първото пътешестване. От излитането... такива страсти, толкоз смях. Най-тъжното беше, че италианците пляскаха и ги подкрепяха, а имаше хора в самолета, които споделяха, че са изтеглили късата съчка, сядайки до тях. Те минаваха първия път с роделите, след това безусловно сами се чекираха. Бяха толкоз горди, че са го създали сами. За тях това беше толкоз огромна страст, те виждат напълно друг свят. Те го одобряват все едно цялостен живот са живеели в Италия, знаят пица, джелато… Създават страсти. ", споделя тя.

Снимка: bTV

По време на срещата ни с Тина и „ Специалния тим “, екипът ни получи най-хубавата изненада. Най-красивата картина, подарена от сърце, а не тъй като би трябвало! От специфичните! Те са я нарисували! Цветна и пъстра тъкмо като тях, и като фантазиите им.

“Преди няколко дни бяхме на абитуриентски бал на капитана на тима, той вкарва доста тройки и желае да учи актьорско майсторство. Уникален е! Танцува и пее. Има други, които мечтаят да си основат семейство, да имат деца. На други фантазията е да се събираме просто по-често дружно, желаят да отидем още веднъж в Италия. Най-интересната фантазия е на Денис, който желае да стане служител на реда и да носи оръжие, само че знае, че оръжие не се дава по този начин елементарно. Иска да се вози на хеликоптер, даже е видял цената му, и в този момент желае да събираме парите за това негово преживяване ", споделя Тина и прибавя изрично:

Снимка: bTV

" Искам да виждам в техните очи – наслада, единственото, което желая да виждам. Искам да са благополучен! "

В нашия изпълнен с страсти ден, всичко приключва с музика, танци и усмивки. В един пъстър свят, в който всеки би трябвало да има едно и също право на живот. Защото тези хора от дълго време са разбрали доста по-добре от нас какво е животът. Точно поради това имат най-големите усмивки, имат най-големите сърца. И коства ми се – тяхната задача в живота е тъкмо това. Да научат нас - тези, които имаме всичко, да виждаме и ценим всичко това, което притежаваме!

Снимка: bTV
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР