Всички мерки заради COVID-19 и продължаването на извънредната епидемична обстановка,

...
Всички мерки заради COVID-19 и продължаването на извънредната епидемична обстановка,
Коментари Харесай

Мангъров: Държавата трябва да се върне към нормалния ритъм на живот

Всички ограничения поради COVID-19 и продължаването на изключителната епидемиологична конюнктура, по един или различен предлог, би трябвало да отпаднат и страната да се върне към естествения темп на живот. Това съобщи пред медиите епидемиологът доцент Атанас Мангъров.

В противоположен случай той предвижда тежък сезон за туристическия отрасъл, по- тежък от предишния. Според него, страната ни не е съумяла да извлече изгоди от метода на ръководство на пандемията посредством не толкоз строги ограничения. „ Едно от нещата, с които се гордее нашето държавно управление, е това, че ние сме се справили толкоз добре, тъй като ограниченията в нашата страна не са били толкоз строги и толкоз прецизно прилагани, както в другите страни. Ние сме създали нещо като български вид на шведския модел. Това реалност е по този начин, само че за жалост ние не успяхме да се възползваме от плодовете на този метод на ръководство на епидемията.

Ние получихме доста малко или никакви изгоди от това, което се направи в нашата страна. Това, което виждам като резултат от изборите, е че в Народното събрание влязоха хора, които са последователи на налагане на по-стриктни и по-строги ограничения от тези, които бяха досега. Аз не преставам да мисля и да настоявам, че най- положителното, което може да се направи за нашата страна, е тези ограничения да отпаднат. Доказа се от нашия опит, от опита на доста страни от Европейския съюз, че тези ограничения са безсмислени. В страните, в които те бяха налагани най-стриктно и най-строго, резултатите не бяха по никакъв начин положителни. В най-лошия случай те бяха изцяло съпоставими с нашите. Всички сме наясно, че нашите ограничения не бяха от най-строгите “. Доц. Мангъров разяснява, че продължаването на действието на ограничаващите ограничения ще докара до съществени вреди за стопанската система ни. „ Виждам хора от този парламент, уповавам се в другия да не бъде по този начин, които са последователи на още по-строги, още по-стриктно прилагани ограничения. Мисля, че всички тези ограничавания, които са по границите, изключително за хората, за жителите от Европейския съюз, а и за други страни с, които имаме близки взаимоотношения, би трябвало да отпаднат. Ако предходната година беше неприятна за нашата туристическа промишленост, тази година се чака да бъде още по-лоша.

Това неизбежно ще докара до доста съществени вреди за нашата стопанска система. Вижда се, че не престават учебните заведения да се държат затворени и те най-вероятно ще останат по този метод до края на актуалната образователна година. Близо година и половина нашите деца не вървят на учебно заведение, нашите студенти приключват - на процедура без да получават никакви на практика умения. Това са неща, които ще се отразят доста неприятно и резултати от всичко това ще бъдат усетени още в недалечно бъдеще “. Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков уточни, че в резултат на рестриктивните мерки приходната част на бюджета към този момент е срината „ От в този момент се приказва за трета ваксина есента. От в този момент Урсула фон дер Лайен изяснява за ваксини 2022 – 2023 година Това всичко го плащаме ние. В огромните комплекси – Златни пясъци, Слънчев бряг, Дружба, ще бъдат отворени не повече от 20 %. Това значи всеобщи банкрути през есента в туризма. Трябва да е ясно, че приходната част на бюджета към този момент е срината с всички тези безумия, които си предизвикваме “. Петков предвижда, че ще изгубим към 150-200 хиляди съветски туристи посредством прекъсването на самолетните полети за Бургас и Варна.

В коментара си за ограниченията за преодоляване на пандемията той уточни, че е цинично да бъдат отворени заведенията, само че не и спортните зали за аудитория. По мотив коментираната дата за предварителни парламентарни избори – 11 юли, Румен Петков напомни, че кампанийният месец съответствува с Европейското състезание по футбол, чийто край е точно на 11 юли. „ Вероятно всички, които бутаха нещата към тази дата, си дават сметка, че от 11 юни до 11 юли е Европейското състезание по футбол. На самия 11 юли е неговият край. Българска национална телевизия има контракт за лъчение на цялото Европейско състезание. Аз някак си не си представям големия интерес върху представянето на платформи и диспути, по който и да е канал, пред мачовете то Европейското състезание. Цялото това пререкание за през днешния ден и в този момент изключителни избори ще докара до там, че през юни месец нищо няма да е политика, всичко ще е футбол “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР