Всички мъже, белязали пътя на непрежалимата тв икона Бригита Чолакова,

...
Всички мъже, белязали пътя на непрежалимата тв икона Бригита Чолакова,
Коментари Харесай

Дълбол поклон. Легендарната водеща. на БНТ остана кръгла вдовица

Всички мъже, белязали пътя на непрежалимата тв икона Бригита Чолакова, са към този момент покойници, споделят нейни сътрудници от златната епоха на Българска национална телевизия. Докато е сред живите, починалата говорителка, която издъхна единствено на 65 години през далечната 1999 година, минава под венчилото цели 3 пъти.
Първият й брачен партньор е Борис Николов, тогавашна волейболна звезда в националния тим. Именно спортът събира пътищата им с Чолакова, която на млади години също била волейболистка. Когато се срещат, Николов е с 12 години по-възрастен от 20-годишната тогава Бригита, само че осанката му е като на Ив Монтан.

Бракът им върви без спънки, до момента в който в един миг тв легендата намерено признава на брачен партньор №1, че е влюбена в различен и го моли да напусне общия им дом. Тя инициира развода, само че и след раздялата двамата остават в положителни връзки. Култов случай, който още се споделя от живите сътрудници на Гита, е по какъв начин след правосъдното дело двамата с Борис отишли в ресторант в центъра на София и се напили крепко. Малко след раздялата им обаче първият брачен партньор на Чолакова ненадейно умира. По това време тя към този момент е с мъжа, поради който се развежда – известния музикант Христо Чолаков–Чандо. Когато се залюбват с телевизионната икона, Чандо също има жена до себе си, която е бременна и чака дете от него. Той съумява да я убеди да направи аборт и я напуща, с цел да заживее с Бригита.

Говорителката дълго време се измъчвала от мисълта, че е станала повода те да махнат детето си, и считала, че поради това поличба е надвиснала над нея и я оставя до последно без потомство. Вторият й брачен партньор неведнъж й предложил да си осиновят сираче, само че тя изрично отказвала. Обичала децата на брат си и това й било задоволително. С Чандо са безумно щастливи, само че ги разделя ужасяваща покруса. Той умира в самолетната злополука на летище София през 1971-ва. Заедно с него живи изгарят и цяло съзвездие български звезди, измежду които е и Паша Христова. След гибелта на Чандо Чолакова изпада в тежка меланхолия. По това време считала, че няма да може да се влюби същински и осъзнала, че в случай че се омъжи, ще е брак по сметка. Така се взела със брачен партньор №3 – Дарчо Карагьозов, още веднъж музикант.

В края на дните си иконата на Българска национална телевизия искрено дефинира този брак като неточност и най-голямо отчаяние. „ След тази връзка се заклех в никакъв случай повече да не се бракосъчетавам. Само ще ви кажа, че кучето ми Ено беше доста по-умно от мъжа ми ”, споделя Бригита в едно от последните си изявленията. Проблемите в брака им с Дарчо, който също към този момент не е сред живите, били подбудени от неговия афинитет към чашката. Развеждайки се с него, говорителката повече не среща любовта. Последните си месеци изкарва в самотност във вилата си в Панчарево, разчитайки финансово на малцината другари, които има. Тя умира ненадейно на 6 октомври 1999 година, без да е боледувала, като гибелта настава в съня й.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР