Всички, които подкрепиха износа на оръжие за Украйна, се обединиха,

...
Всички, които подкрепиха износа на оръжие за Украйна, се обединиха,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: ГЕРБ, ДБ и ПП се състезават кой ще се сложи повече на външните си покровители

Всички, които поддържаха износа на оръжие за Украйна, се сплотиха, с цел да обвинят Българска социалистическа партия, съобщи водачът на левицата

В последните седмици ГЕРБ, Демократична България и Политическа партия се състезават кой ще се постави повече на външните си настойници, съобщи в събота водачът на БСПКорнелия Нинова.

" Борисов се похвали, че с помощта на него Народното събрание е решило да предоставяме оръжие за Украйна, а Политическа партия и Демократична България не го създали, тъй като Българска социалистическа партия ги серпантина в държавното управление ", показва Нинова. По думите ѝ Борисов в собствен жанр им е пуснал въдицата и те са я " лапнали като шарани ".

" Кирил Петков се хвърли да изяснява, че в действителност той е първенецът, защото от дълго време го правел скрито и избавил Украйна. А през днешния ден ген. Атанасов, с цел да не остане по-назад, споделя, че по време на визитата на двамата в Украйна, Зеленски ги поздравил ", разяснява Нинова, предават от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

" Сега очаквам Христо Иванов да каже, че персонално го е карал с лодка от Росенец до Киев. И за какво заедно да не обвинят за това Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова, която била излъгала левите гласоподаватели, съгласно президента Радев, който пък отхвърли да наложи несъгласие върху даването на оръжия? ", сподели тя.

По думите ѝ всички, които поддържаха износа на оръжие в Народното събрание и служебният кабинет, който го е изнесъл, са се обединили, с цел да обвинят единствената партия, която в държавното управление е била спирачка за това. " В Народното събрание гласувахме срещу и сезирахме Конституционния съд за противоконституционност на решението за даване на оръжие ", разяснява Нинова.

България не е изнесла нито един патрон за Украйна, който твърди противоположното, да покаже най-малко един документ, декларира още веднъж тя. Нинова напомни, че единствено Българска социалистическа партия от съдружните сътрудници в държавното управление отхвърли да пътува в делегацията до Украйна. Само ние от съдружните сътрудници декларирахме изрично на външния министър на Украйна, когато беше на посещаване в българския парламент, че няма да предоставяме оръжие и че сме суверенна страна и никой не може да ни подрежда, уточни още водачът на Българска социалистическа партия.

Според нея задачата е явна - " за повторно в предизборна акция да се удари Българска социалистическа партия ". Няма по какъв начин да ви го позволим, съобщи тя и означи, че има публични органи, които позволяват тези покупко-продажби.

" Искаме отговор от членовете на комисията – МИИ, Министерство на вътрешните работи, МО, Министерство на външните работи, ДАНС, " Военно разузнаване ", поставяли ли са автограф под покупко-продажби за Украйна, или с медиатори за Украйна и с маршрут за Украйна, пита Нинова. Тя слага и въпроса одобрявали ли са възложен от покупател, медиатор или трета страна, документ за краен консуматор Украйна. Ако отговорите са не, всички, които настояват, че са правили нещо скрито зад тила на формалните институции и службите за сигурност, неотложно да понесат отговорност с цялата мощ на закона ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Преди Националното заседание на „ Демократи за мощна България “ през днешния ден, ръководителят на партията Атанас Атанасов разяснява думите на Бойко Борисов, че представители на държавното управление на " Продължаваме Промяната " (ПП) са забогатели поради посредничеството за оръжие с Украйна. „ Учудвате ли се, към този момент сме в предизборна акция и компроматите, които извират от ГЕРБ, ще извират още повече. Търговията и със специфична продукция в България е свободна “, сподели Атанас Атанасов. „ Важното е друго. Аз бях част от делегацията на премиера Петков, когато ходихме в Украйна и срещата със Зеленски. Знаете ли кое беше главното изречение на диалозите в един бункер? Г-н Зеленски сподели: Благодаря на българското държавно управление, че не пречи на нашите търговски връзки с вашата военна промишленост “, изясни Атанас Атанасов.

На среща с депутати в централата на ГЕРБ водачът на партията Бойко Борисов разяснява, че публикацията във вестник „ Ди велт “, че България е пособия на Украйна с оръжие при държавното управление на премиера Кирил Петков, е доста хубава. Ако тогава имахме формален контракт, щяха да са фактически герои, единствено че те станаха партия на медиаторите на горивата и оръжието, сподели Борисов
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР