Всички кандидати градят своята риторика в полето на антистатуквото, казва

...
Всички кандидати градят своята риторика в полето на антистатуквото, казва
Коментари Харесай

Пловдив: Здравко Димитров игра добре за промяна, знае...

Всички претенденти градят своята реторика в полето на антистатуквото, споделя политологът Анастас Стефанов от " Тренд " в анализ на тв дебатите

След телевизионния спор на претендентите за кмет на Пловдив по Би Ти Ви потърсихме за коментар политолога Анастас Стефанов от “Тренд ”. Ето и въпросите на “24 часа ”, на които той отговори:

- Очертава ли се забавна предизборна акция в Пловдив?

- Толерантен ли беше дебатът?

- Какви съществени акценти сложиха претендентите?

Два избора за кметския пост приковават внимание в цялата страна - борбата в София и в Пловдив. Очертава се развръзката във втория град да пристигна след балотажа.

Съответно имаме и ярки кандидатури, видяхме ги и на предизборния спор по Би Ти Ви в четвъртък. От една страна, е непроменяемо ярката кандидатура на Славчо Атанасов (НФСБ и ВМРО), който има един кметски мандат зад тила си, както и присъединяване два пъти на балотаж за кмет на община Пловдив.

Славчо Атанасов

От друга страна - това е ярката кандидатура на нова фигура, стартирана от ГЕРБ, в лицето на регионалния шеф Здравко Димитров. От трета позиция - има локални играчи, които показват наличие в политическия живот, каквато е Дани Каназирева от “Съюз за Пловдив ”.

Дани Каназирева

Има и четвърти участник - Николай Радев, претендентът от Българска социалистическа партия.

Николай Радев

Дебатът беше фокусиран главно върху настоящето ръководство на кмета Иван Тотев и малко или доста към политическото минало на всеки от претендентите. От едното май изгубиха всички, тъй като влязоха в персонални разпри.

Кандидати, които приказват, обиждайки се за политическото си минало, няма по какъв начин да се харесат изключително доста на необятната аудитория (извън твърдите партийни ядра). А от интерес за борбата в Пловдив ще бъде

кой ще притегли

по-големи

електорални

периферии

и ще събере поддръжка на гласоподаватели, които другояче на първи тур не биха дали своят вот за него.

От друга страна, направи усещане тематиката за ръководството на Иван Тотев и тук изключително остро беше насочен въпросът към Здравко Димитров.

Мисля, че Здравко Димитров зае оптималната позиция като претендент на ГЕРБ, като уточни, че има и положителни неща, които са се случили в Пловдив, само че той самият счита да направи проверка на досегашното ръководство. Тоест има поръчка както за последователност, по този начин и за смяна в ръководството на общината.

Подробности по тематиката четете тук.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР