Всички хора по земята сме безкрайно благодарни на изобретателя на

Всички хора по земята сме безкрайно благодарни на изобретателя на ...

Всички допускаме тези грешки при пране и съсипваме дрехите си

Всички хора по земята сме безкрайно благодарни на изобретателя на пералнята. Благодарение на него животът ни е много по-лесен и направо приказка.
С лекота и натискането само на един бутон отмятаме голяма и съществена част от домакинските задължения. Просто го натискаме, а техниката върши всичко останало.
Все пак обаче не всичко опира до бутането на дрехите в пералнята и натискането на старт бутона. Оказва се, че всички допускаме няколко скандални грешки, които съсипват както дрехите ни, така и самия електроуред.
Не закопчаваме дънките
И които и да е други дрехи с ципове. Зъбите им могат да попаднат в дрехи с по-деликатна материя и това да ги съсипе. Важно е да закопчавате всеки цип до края.
Перем много чифтове чорапи заедно
И после се чудим защо ни остава само по един от чифт. Може да ги сложите в специална мрежеста торбичка преди пране. Важно е да я опаковате добре
Слагаме прекалено много прах
Колкото повече, толкова по-чисти са дрехите, си мислят повечето хора. Това обаче има два недостатъчна, на първо място прахът не е евтин и второ, тази логика хич не работи.
Измиването няма да стане по-ефективно, ако сложите повече препарат, напротив, излишната пяна само ще пречи на пералнята добре да изплакне дрехите и самия уред. Това вреди на цялата машина.
Прекалената употреба на белина
Честно казано е добре изобщо да не я добавяте, използвайки пералня, а просто предварително да накисвате дрехите в разтвор.
Ако я изсипете в пералнята и случайно е повече от нужното, то може уредът да не изплакне добре дрехите, по тях да остане от препарата, а това да предизвика дразнение на кожата.
Не разкопчаваме ризите си
Циповете се закопчават, но не и ризите. Това правило не бива да бъде никога пренебрегнато, защото, ако ризи и блузи са закопчани, може да се деформират и разтегнат при прането.
Зареждаме пералната машина неправилно

Грешките, с които домакините съсипват пералните си Грешките, с които домакините съсипват пералните си
Пералнята е най-използваният уред във всяко домакинство. Но за съжаление голяма част от домакините допускат определени грешки, които зн...
Тук всичко е просто – прекалено малкото дрехи ще направят така, че уредът да работи на празен ход, а ако са прекалено много, няма да са добре измити. Поставете толкова дрехи, че между най-горната и горния край на барабана да има 10-на см.
Игнорираме на етикетите на дрехите
Ако има икона на дрехата, че не трябва да се пере, а е нужно химическо чистене, то не я бутайте в пералнята. Ще я съсипете.
Сортираме само по цвят
Тъмно, светло, бяло и черно – делим ги автоматично, но е добре да делим и по структурата на плата, за да постигнем максимална чистота. Добре е да се перат дрехи със сходни материи и да не смесваме дънки и ризи. /jenata.blitz.bg

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com