Всички хора обичат музика. Има почитатели на всякакви стилове в

...
Всички хора обичат музика. Има почитатели на всякакви стилове в
Коментари Харесай

Коя е музиката за котки

Всички хора обичат музика. Има фенове на всевъзможни стилове в това изкуство и всеки на драго сърце слуша от време на време с часове обичания си жанр. На притежателите на палави писани ще се хареса концепцията домашният питомец да слуша музика, вместо да вилнее из къщата.

Обичат ли котките музика и каква?

Отговорът на този въпрос е позитивен. Нашите мъркащи пухчовци също обичат музика, само че това не е никой от познатите ни стилове. Те обичат музиката за котки. Ето защо става въпрос.

Цялата музика се корени в звуци, които чуваме в утробата и малко откакто се родим, до момента в който мозъкът ни се развива. Композиторите одобряват тези звуци и ги ремиксират в песни, които провокират неврологични резултати, свързани с най-първите ни сетивни прекарвания.

По този метод работят звуците и на котаците и на този принцип се е появила и музиката за котки, която съставлява съвършена композиция от звуци, които могат да трансфорат и хипер дейната котка в умерено и управляемо творение. Най-добрият умиротворител е котешката музика.

Как се е случило основаването на такава музика?

Изследователите на котешкото държание са забелязали, че котките в своето мнозинство не реагират на звуците от човешката музика. Те реагират обаче доста добре на звуците, които са най-тясно свързани с техния свят и с това, с което са осведомени. Тези звуци включват мъркане, мяукане и пулсациите на техните лични сърдечни удари.

Мъркането е тон, характеризиращ се с бързи придвижвания, идващи от ларинкса или както разговорно го назоваваме - гръкляна. Мъркането, единствено по себе си е деяние, което освобождава ендорфин, който оказва помощ на нашите котки да се усещат добре и щастливи. На този принцип е основана музиката за котки.

 Коя е музиката за котки

Как въздейства тази музиката на котаците?

Някои котки могат да търкат ароматните си жлези към високоговорителя и това е техният несъзнателен отговор. Те се държат по този начин и когато маркират своята територия. Сякаш се пробват да маркират звука за себе си.

Предимствата от стартирането на музика на котката са обилни и са от огромна помощ за стопаните им. Те са инструментариум за усмиряване на дейна изнервена котка, а също и добра компания на пухкавия домакински любим, когато е самичък вкъщи. Освен това музиката за котки е отличен антистресов инструмент, тъй като поддържа равнищата на адреналина и кортизола ниски.

Със сигурност музиката за котки ще направи всеки мъркащ питомец щастлива котка. Магазините, които обслужват котешката публика, разполагат с това изобретение в грижата за котките.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР