Всички фенове на киното очакват с голямо нетърпение старта на

...
Всички фенове на киното очакват с голямо нетърпение старта на
Коментари Харесай

„Времето е наше“ с Ивайло Христов открива „Киномания“ на 15-ти ноември в зала 1 на НДК

Всички почитатели на киното чакат с огромно неспокойствие старта на тазгодишното издание на „ Киномания “. Събитието ще се организира от 15 –ти до 29-ти ноември, като откриващия филм на форума „ Времето е наше ” на режисьора Петър Попзлатев ще забележим на 15-ти ноември от 19 часа в зала едно на НДК.

В продукцията вземат участие Елена Телбис, Ивайло Христов, Руши Видинлиев, Елена Телбис, Леонид Йовчев, Ирини Жамбонас, Ицхак Финци, Красимир Доков, Светлана Янчева и Валентин Ганев. Публиката ще има опцията да съпреживее трагичния персонален избор и път, който извървяват героите на кино лентата към себепознанието във време на огромни публично политически промени, на екстаз, на мощни страсти, на излъгани очаквания и разочарования, време на безпорядък. „ Времето е наше ” е въодушевен от романа „ Разруха ” на Владимир Зарев, който съгласно Попзлатев е „ най-пълноценният живописен облик на Прехода ”, един важен епизод от не толкоз отдавнашната българска история. Сюжетът на кино лентата предлага и престъпна нишка, която е по претекстове от разкази на Димитър Шумналиев, а билетите за прожекциите в зала 1 към този момент са в продажба.

Председателят на Съвета на шефовете на НДК Борислав Велков споделя, че е същинско достижение, че тази година ще се продават билети и онлайн. По думите му „ Киномания “ има една огромна задача – развиването на българската просвета във всички посоки на изкуството. Мотото на събитието – „ Големите филми преди огромните награди ”, загатва за неповторимата селекция от заглавия, които феновете на кинофорума ще могат да видят.

Премиерните филми, които ще бъдат показани в зала едно са хитови, като откриващият филм на Кинофестивала в Кан „ Всички знаят ” (17 ноември), „ Рудолф Нуреев: Бялата Врана ” (23 ноември)- третият режисьорски опит на Ралф Файнс, „ Папа Франциск: Човек на думата си ” (24 ноември) – най-новият документален филм на Вим Вендерс, както и „ Лоро ” (25 ноември) – на италианския занаятчия Паоло Сорентино за Силвио Берлускони.

Сред предстоящите заглавия на българските филми са – „ Мълчанието на сестра ми“ – Киран Коларов (режисьор), с актьорите: Никола Георгиев, Каталин Старейшинска, Ованес Торосян, Деян Донков, Фани Коларова. Премиерата на „Смарт Коледа“ с режисьор – Мария Веселинова и актьорите – Константин Гергинов, Калин Врачански, Кръстю Лафазанов, Орлин Павлов, Поли Генова, Константин Икономов, Радослава Неделчева, Константин Лунгов, София Георгиева, Стефания Колева, Пенко Господинов, Живко Джуранов, Станислав Пеев, Николай Брънзалов, Васил Димитров, както и „Далеч от брега“ – реж. – Костадин Бонев, с присъединяване на Пенко Господинов, Стефан Вълдобрев, Жорета Николова, Йоана Буковска–Давидова, Марий Росен, Антонио Димитриевски и други

Зрителите ще имат опция да се насладят и на селекция от филми на огромния режисьор Ингмар Бергман, които ще бъдат показани преди формалната стратегия в периода- 8-14 ноември.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР