Всички експерти на Националния омбудсман били поканени да отидат в

...
Всички експерти на Националния омбудсман били поканени да отидат в
Коментари Харесай

Някои обяснения от шефа на КЕВР за поскъпването на парното

Всички специалисти на Националния омбудсман били поканени да отидат в съответните дирекции за природен газ и електрическа енергия, с цел да се срещнат с данните, които се подават от заявителите и да ги ревизират. Това сподели ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов пред публицисти.

Отговорът му бе предизвикан от упреци от страна на омбудсмана Мая Манолова, че в отчетите на КЕВР липсва задоволително обосновка и доклад за покачването на цените на природния газ и топлинната сила. Иван Иванов осведоми, че отчетите съдържат и комерсиална загадка и по тази причина разгласяването на тази информация предстои на наказания, в случай че обещано лице я разгласи обществено.

В отговор на това, че цената на парното е с 20 % по-висока спрямо 2015 година Иванов посочи, че Топлофикация - София от 2015 година до 2018 година е направила рационализация и замяна на турбини на обща стойност 60 млн. лв..

" Това са капиталови разноски, които не могат да не бъдат приети, тъй като се вършат, с цел да бъде подсигурено подаването на топлоенергия на потребителите ", добави Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той напомни, че до 2015 година хората са плащали така наречен " налог обществено успокоение ", което означавало, че при повишението на цената на природния газ, цената на топлинната сила се е задържала за огромните градове. Но това е ставало за сметка на цената за електрическа енергия. Според ръководителя на КЕВР това е било извънредно незаслужено и заради тази причина е било анулирано. Освен това през 2015 година " Топлофикация-София " не е платила за квоти, до момента в който в този момент КЕВР признава 12 млн. лв., които са платени от столичното топлофикационно сдружение за въглеродните излъчвания и този разход също няма по какъв начин да не бъде приет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР