Всички единадесет кандидати да строят газовата връзка между България и

...
Всички единадесет кандидати да строят газовата връзка между България и
Коментари Харесай

Поправителен за кандидатите бави строежа на газовата връзка със Сърбия

Всички единадесет претенденти да строят газовата връзка сред България и Сърбия са върнати, защото документите на част от специалистите и подизпълнителите им не дават отговор на поставените в публичната поръчка критерии, има несъответствия и непълноти в заявените данни. Това сочи протокол от 7 април на комисията в " Булгартрансгаз " по желание на изпълнителя на поръчката за близо 144 млн. лева без Данък добавена стойност . На участниците са дадени пет работни дни да отстранят нередностите.

Всички са внесли поправените си документи и комисията ги преглежда преди да реши кои са позволените и да пристъпи към отварянето на ценовите предложения, споделиха от държавния газов оператор пред Mediapool.

Следващата стъпка е ранглиста и разгласен победител, само че има опция за обжалване на резултатите пред Комисията за защита на конкуренцията, а след това и пред Върховния административен съд. Това прави невероятно градежът да стартира през месец май, какъвто в оставка Теменужка Петкова. Освен в случай че комисията, на която лиши месец и половина да прегледа техническата част от предложенията, не е по-експедитивна и няма недоволни участници.

През февруари Теменужка Петкова и сръбският вицепремиер и енергиен министър Зорана Михайлович се договориха за основаване на взаимна работна група сред България и Сърбия, която да форсира построяването на газовата връзка. Тогава бе оповестено, че предстоят срещи за оповестяването на процедури за градежа на трасето на газопровода и на сръбска територия.

Според заданието за българския сектор оборудването би трябвало да бъде издигнато за 350 дни от датата на подписването на контракта с предпочетения претендент. Окончателната стойност на плана ще зависи от ценовите оферти на претендентите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР