Всички действия, предприети досега от Иран в нарушение на ядреното

...
Всички действия, предприети досега от Иран в нарушение на ядреното
Коментари Харесай

ЕС: Всички предприети досега стъпки от Техеран в нарушение на ядрената сделка са обратими

Всички дейности, подхванати до момента от Иран в нарушаване на нуклеарното съглашение, са обратими. Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини след днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз.

Санкциите против Техеран, наложени от Съединени американски щати, не могат да бъдат преодолени, само че се опитваме да смекчим последствията, добави тя. Могерини удостовери, че се разисква опцията за облекчение на търговията с нефт от Иран.

Техеран в продължение на 14 месеца след отдръпването на Съединени американски щати от съглашението продължаваше да извършва поетите отговорности. Досега няма оценка, че позволените нарушавания на съглашението са обилни, означи тя.

Могерини заяви, че външните министри от Европейски Съюз са подкрепили през днешния ден единомислещо предлагането за ускорение на законната търговия с Иран. Тя добави, че макар другия метод към Техеран, Съединени американски щати остават най-близкият сътрудник и съдружник на Европейски Съюз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР