Всички четири отбора в Световния рали шампионат (WRC) проведоха тестове

...
Всички четири отбора в Световния рали шампионат (WRC) проведоха тестове
Коментари Харесай

Танак проведе най-полезен тест преди рали Великобритания

Всички четири тима в Световния рали шампионат (WRC) организираха проби в Уелс като част от подготовката си за рали Англия. Новият кандидат за купата – От Танак с Toyota е провел най-успешен тест, като е минал през сухи и мокри сектори. Това му е дало опция да тества гумите на Michelin при друго сцепление с настилката.
На рали Англия формалният снабдител на гуми за WRC Michelin ще показа и най-новата си медиум гума. Тя бе предопределена за потребление още във Финландия, само че високите температури опорочиха дебюта й. Сега обаче се чака тя да бъда най-предпочитана.

Танак показа след теста, че гумата работи добре както в тиня, по този начин и на мокро. Петкратният първенец във WRC и водач на Ford Себастиен Ожие не остана удовлетворен от работата на софт гумите. Той е карал единствено на изсъхнало.

" Невъзможно е да уцелиш съвършените условия по време на теста. Очаквам на самото съревнование да има повече дъжд. Софт гумите остават една въпросителна, защото събитията не ни разрешиха да усетим изгодите от тях ", разяснява Ожие.

Burble.#WRGB #WRC pic.twitter.com/nspmGJIB8T
— Wales Rally GB (@WalesRallyGB) October 2, 2018
При оставащи единствено три кръга до края на сезона за купата се борят трима водачи с три разнообразни автомобила. Тиери Нювил с Hyundai е водач със 177 т., следван от Танак (Toyota) със 164 т. и Ожие (Ford) със 154 т.
  Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР