Всички бяхме единодушни на КСНС, че стратегията от 2011 за

...
Всички бяхме единодушни на КСНС, че стратегията от 2011 за
Коментари Харесай

Димитър Главчев след КСНС: Модернизирането на сектор сигурност няма да ощети другите сектори

Всички бяхме единомислещи на КСНС, че тактиката от 2011 за национална сигурност има потребност от актуализация, сподели ръководителят на Народно събрание Димитър Главчев в ефира на Българска национална телевизия. Външните опасности са главното терзание, не става дума за вътрешната система, вътрешните опасности не са налице, добави той.

Демографската рецесия е проблем за всяка страна в Европейски Съюз, не е нещо друго, просто приходите да вземем за пример са по-голям проблем. Няма да има занемаряване на вътрешните фактори в националната сигурност, интегриран е методът за справяне и с вътрешните, и с външните фактори за националната сигурност, означи Главчев.

Според ръководителят на Народно събрание би трябвало да се намерят нови източници на финансиране. Основният извод е да намерим други източници за битката с дефицитите като битката с контрабандата, с цел да се преодолеят тези дефицити, сподели той.

Основната концепция е, че българската сигурност е детайл от сигурността на НАТО и Европейски Съюз. Няма да бъде за сметка на други браншове модернизацията на бранш " Сигурност ", бе безапелационен Главчев.

Имаше политическа воля да се реализира осъвременяването на тактиката за национална сигурност, сподели още той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР