Всички британски вестници отразяват думите на главния преговарящ на ЕС

...
Всички британски вестници отразяват думите на главния преговарящ на ЕС
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС в операция Спасяването на Тереза Мей

Всички английски вестници отразяват думите на основния договарящ на Европейски Съюз по Brexit Мишел Барние, че съглашение за напускането на Англия може да бъде реализирано в околните 6-8 седмици.
Заявлението на Барние е част от интервенцията „ Спасяването на Тереза “, стартирана от водачите на европейските страни, които се притесняват, че на октомврийския конгрес на Консервативната партия Борис Джонсън може да реализира свалянето ѝ от поста водач на партията, написа The Independent, представен от БГНЕС.
Както оповестява вестникът, водачите на страните от Евросъюза изцяло схващат, че най-сложният миг за английския министър председател може да се случи на 2 октомври, когато Джонсън възнамерява да разгласява собствен отчет, в който дава обещание да разбие на пух и прахуляк изискванията на Brexit, препоръчани от Мей. Един от източниците на вестника в Брюксел отбелязва, че европейските служители осъзнават оказвания върху Мей напън от евроскептиците и изобщо не желаят да ѝ прибавят още проблеми. По неговите думи Европейски Съюз не се готви да трансформира „ алената линия “, само че желае да работи в границите на препоръчаната от Мей стратегия за излизане на Лондон от Съюза.
Лидерите на 27-те страни от Европейски Съюз ще вземат участие в неофициална среща в Австрия идната седмица, където Барние ще получи нови указания за продължение договарянията с Англия. Официално тези нови инструкции ще бъдат признати на срещата на върха през октомври. Срещата на върха за Brexit е избрана да се организира на 13 ноември. Именно на нея се допуска постигането на единодушие по детайлите.
Изданието отбелязва, че за Мей ще бъде още по-сложно да си обезпечи поддръжка в Народното събрание за нейния проект за излизане от Общността, защото лейбъристите, наподобява, са заели позиция „ никакви договорености “, до момента в който последователите на Brexit може да гласоподават срещу предлагането, защото го правят оценка като прекомерно „ проевропейско “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР