Всички анализи показват, че учениците са основният разпространител на вируса

...
Всички анализи показват, че учениците са основният разпространител на вируса
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: Отварянето на училищата в България ще е грешка

" Всички разбори демонстрират, че учениците са главният пропагандатор на вируса - така наречен суперразпространители, т.е. един доста дребен брой хора, които заразяват огромен брой други. Това е тъй като са безсимптомни и отделят доста вируси. ". Това сподели пред БНР доктор Аспарух Илиев, началник на лаборатория в Берн, който живее в Германия, специалист по сигурност на имунизациите. Според него отварянето на учебните заведения в България ще е неточност. Д-р Илиев акцентира, че не изрича мнение, а цитира обстоятелства от научни проучвания и разбори:

" Може да не са съгласни родителите и учителите, само че би трябвало да кажем това ", изрично уточни той.

" Много хора са изтощени от изолацията, само че би трябвало да се съобразяваме с това, което се случва.... Този вирус не е волност на политиците ", сподели още той и посочи, че хората имат право на митинги, само че да не се не помни сериозността на пандемията.

По думите на доктор Аспарух Илиев културата на развлечение и " разпределяне в заведения " е доста по-различна от тази в доста от западните страни:

" Няма какво да се лъжем, ограничения в нощни заведения и питейни заведения няма по какъв начин да се съблюдават, може на хартия да се съблюдават, само че на процедура - всеки знае каква е обстановката. За моловете имам известно схващане, че могат да се оправят с положителни хигиенични ограничения, само че за и дребните заведения и заведения за хранене съм безусловно песимистичен и мисля, че би трябвало да се изчака още 2-3 седмици с отварянето им, само че явно, че държавното управление е под напън на публичното мнение ".

Той беше безапелационен, че не можем да си позволим да оставим обстановката да излезе от надзор, тъй като здравната система няма да издържи.

Д-р Илиев описа, че в Швейцария и Германия ограниченията са доста строги поради така наречен английски вариант на ковид, който е доста по-заразен и доста по-смъртоносен.

Прогнозата на доктор Аспарух Илиев за осъществяването на имунизационния проект в България беше, че през идващите 5-6 месеца ще има доста повече искащи да се ваксинират, в сравнение с ще има налични ваксини:

" Това е проблем в целия Европейски Съюз. Европейската комисия се провали в договарянето на задоволителни количества ваксини. Тя обезпечи незадоволително ваксини за страните от Европейски Съюз ".

По думите му и " Пфайзер ", и " Модерна " са предложили при започване на договарянията с Европейска комисия по-големи количества, в сравнение с бяха поръчани.

Във връзка с съветската ваксина " Спутник V " доктор Илиев разяснява, че във връзка с количествата, които могат да бъдат обезпечени от производителите ѝ, тя има " по-скоро агитационен темперамент, в сравнение с здравна роля ":

" Количествата, които те могат да обезпечат, са повече от скромни ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР