Всекидневното меню на възрастните хора не трябва да включва полуфабрикати,

...
Всекидневното меню на възрастните хора не трябва да включва полуфабрикати,
Коментари Харесай

Полуфабрикати и сладкиши вредят на възрастните хора

Всекидневното меню на възрастните хора не би трябвало да включва полуфабрикати, сладкиши, тестени произведения и алено месо, акцентират диетолози. Това се дължи на обстоятелството, че с напредването на годините метаболизмът се забавя и е належащо повече време за асимилиране на храната.

" Забранени са готовите консервирани ястия и полуфабрикатите, а потреблението на сладкиши също би трябвало да бъде лимитирана. Заради бавния метаболизъм, наднорменото тегло, сърдечните болести или диабета хората от третата възраст би трябвало да ядат колкото може по-малко подготвени консервирани артикули и да си подготвят домашна храна, тъй като тя постоянно ще е по-прясна и качествена ", акцентира представителят на екипа на интернационалното проучване в ефира на радио " Спутник ".

Според специалистите печивата също попадат в обсега на възбраната, тъй като доста от тях съдържат палмово масло, прекалено количество трансмазнини и доста захари. Възрастните би трябвало да включват в диетата си пълнозърнест самун, както и плодове, зеленчуци, риба и птиче месо, предлагат експертите.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР