Всекидневно страната губи хора, колкото от една самолетна катастрофа България

...
Всекидневно страната губи хора, колкото от една самолетна катастрофа България
Коментари Харесай

Euronews: България е най-бързо свиващата се държава в света

Всекидневно страната губи хора, колкото от една самолетна злополука

България е на челно място в света брой смъртни случаи на глава от популацията, свързани с COVID-19. Така е две седмици преди провеждането на предварителни избори за трети път тази година, които ще се състоят на 14 ноември, написа новинарският уебсайт на " Евронюз ", представен от bTV.

" Всеки ден България губи хора, еквивалентни на една самолетна злополука. Това е в действителност ужасяващо ", споделя Ружа Смилова, програмен шеф в Центъра за демократични тактики със седалище в София.

Въпреки това популацията не е податливо на рестриктивните мерки, като в няколко града избухнаха митинги против зелените документи, които станаха наложителни за влизане в молове или заведения за хранене.

Страната се намира в тежка политическа рецесия, белязана от траялото месеци наред протестно придвижване, почнала предходната година с апел за оставка на държавното управление на Борисов, написа в публикацията.

" Понастоящем страната се управлява от служебно държавно управление, което не желае да приема по-строги ограничения заради боязън от публичен отзив ", се споделя още в публикацията.

България - най-бързо свиващата се страна в света - по този начин ни назовават в материала.

Публикацията ни разказва като страна, страдаща от демографски срив, дължащ се на миграцията, както и на ниската раждаемост. Настоящата серпантина на смъртността, поради Коронавирус, евентуално ще задълбочи казуса, споделя създателят на материала.

Така че, макар че има демографска суматоха, обществото е безчувствено към всеобщата загуба на живот сега. То не е готово за по-строги ограничения. Ако това не се промени, не виждам по какъв начин президентът ще вкара по-строги ограничения ", изяснява пред непознатия екип Смилова.

Единствената друга европейска страна в челната петица е прилежаща Румъния с 237,73 смъртни случая на 100 000 население, което я слага на трето място в общото класиране, съгласно данни на института " Джон Хопкинс " от 29 октомври.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР