Всекидневната употреба на силна марихуана може да повиши петкратно вероятността

...
Всекидневната употреба на силна марихуана може да повиши петкратно вероятността
Коментари Харесай

Всекидневната употреба на марихуана може да доведе до психични проблеми

Всекидневната приложимост на мощна марихуана може да увеличи петкратно вероятността от развиването на неуравновесеност, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Настоящото проучване поддържа предходни изследвания, които са открили взаимозависимост сред марихуаната и проблеми с психологичното здраве, само че все пак не я дефинира дефинитивно като причина.
Психичните разстройства, при които хората губят връзка с действителността, нормално се обуславят от фактори като генетика и заобикаляща среда.
За задачите на актуалното проучване експерти от лондонския Кингс колидж са анализирали данни от десетки места в Европа и Бразилия за интервала сред 2010 и 2015 година Около 900 души, диагностицирани с първи епизод на психологично разстройство, са били съпоставени с над 1200 здрави индивида. След като са проучили използването на марихуана измежду изследваните лица, експертите са открили, че тя е по-разпространена измежду диагностицираните пациенти в съпоставяне със здравите човеци от контролната група.
Учените регистрират, че вероятността да бъдат диагностицирани с неуравновесеност е по-голяма за хората, които са пушили марихуана всеки ден. Всекидневната приложимост на мощна марихуана покачва риска петкратно.
"Ако сте решили да употребявате мощна мариухана, имайте поради евентуалния риск от неуравновесеност ", споделя ръководителката на проучването доктор Марта ди Форти от Кингс колидж.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР