Всеки знае, че когато купува някакво лекарство, винаги трябва внимателно

...
Всеки знае, че когато купува някакво лекарство, винаги трябва внимателно
Коментари Харесай

Лекарствата за разреждане на кръвта са опасни, ако...

Всеки знае, че когато купува някакво лекарство, постоянно би трябвало деликатно да прочете листовката към него.

Но, за жалост, в нея не е добавена информация за храните, несъвместими с този препарат. Затова през днешния ден ще приказваме за продуктите, които би трябвало да бъдат изключени от вашата диета при лекуване с антикоагуланти.

Приемът на медикаменти за разреждане на кръвта дружно с потреблението на следните неща може да аргументи мозъчни кръвоизливи, сигнализира zdrave.to.

Как работи храната върху антикоагулантите?

Антикоагуланти и алкохол

Алкохолът понижава броя на тромбоцитите в кръвта, частично като пречи на производството на кръвни кафези в костния мозък. Той защищава тромбоцитите от срастване и формиране на кръвни съсиреци. При едновременния банкет на алкохол и антикоагуланти резултатът се усилва при взаимоотношението им, а алкохолът е в положение също да усили концентрацията на антикоагуланти в кръвта, удължавайки тяхното деяние. По този метод съществува риск от кървене.

За биоактивирането на индиректни антикоагуланти в черния дроб е виновен цитохром P450, ензимът CYP2C9. Системата цитохром P450 е виновна и за биотрансформацията на алкохола в черния дроб, което води до претоварване на тази ензимна система и в следствие резултатът от антикоагулантите може или да бъде анулиран, или да усили вероятността от странични резултати.

Антикоагуланти и витамин К

Витамин К е виновен за синтеза на факторите на съсирването в черния дроб. Антикоагулантите и витамин К имат противоположни резултати.

Храни с високо наличие на витамин К:

• сушен босилек – 2143% дневна норма за 100 г артикул

• надробен култивиран чай – 2143% дневна норма за 100 г артикул

• сушена мащерка – 2143% дневна норма на 100 г артикул

• свеж магданоз – 2050% от дневната норма на 100 г артикул

• кейл (зеле) – 1021% от дневната норма на 100 г артикул.

Антикоагуланти и сок от алена боровинка

Сокът от алена боровинка инхибира ензима CYP2C9 в черния дроб, който разгражда варфарина. За всичко това са отговорни антиоксидантите в боровинките.

Антикоагуланти и витамин Е

Механизъм на взаимоотношение: витамин Е инхибира агрегацията на тромбоцитите, което може да усили риска от кървене при банкет на огромни количества витамин Е с антикоагуланти.

Храни с високо наличие на витамин Е:

Пшенични кълнове – 747% витамин Е на 100 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР