Всеки вторник и четвъртък до края на лятната ваканция има

...
Всеки вторник и четвъртък до края на лятната ваканция има
Коментари Харесай

Летни изненади очакват малчуганите в Ценово

Всеки вторник и четвъртък до края на лятната почивка има готови изненади за децата

В продължение на два месеца децата от Ценово ги чакат извънредно приятни изненади. В първите летни занимания се включиха повече 10 палавници на възраст сред 6 и 14 години. Инициативата „ Здравей лято! “ е на Веска Димитрова - секретаря на Народно читалище „ Христо Ботев “.

„ Всеки вторник и четвъртък до края на лятната почивка сме подготвили изненади за децата. Повечето от тях са локални, само че има девойки и момчета, които са пристигнали на посетители на баба и дядо през летните месеци. Ще се стремим времето да минава освен незабелязано, само че малчуганите да обогатят знанията и културата си, да придобият известни трудови и хигиенични привички “, показа след първата колекция госпожа Димитрова. След опознавателната среща децата нарисуваха първите картини, с които ще подредят галерия в края на лятото.

Участниците в летните занимания ще се срещнат с доста просветителни и спортни игри, в артработилницата ще създават предмети от естествени и отпадъчни материали. Библиотечните служащи ще прожектират и филми по творби, които би трябвало да се прочетат през лятото. Изключителен интерес ще съставляват кулинарните изненади. Децата ще се научат да месят и пекат питки, а в това време ще създават и фигурки от тесто. Още в първите минути на летните занимания момчетата и девойките демонстрираха интерес към интерактивната карта на България. С помощта на актуалните технологии те ще получават любопитна и забавна информация за разнообразни региони на страната. Част от отговорите ще бъдат потърсени в разнообразни енциклопедии.

По мнението на уредниците извънреден интерес ще провокира самодейността „ Опознай родния край “. Предварително децата ще имат опция да се срещнат с исторически и културни забележителности от обитаемоте места в общината. След това ще ги посетят и опознаят на място. По време на обходите дребните откриватели ще се срещат и с връстниците си от селата. С тях ще се провеждат спортни надпревари и шампионати. Позабравени игри от времето на бабите и дядовците като национална топка, ластик, „ гори, гори забрадка “ ще придобият още веднъж известност. Посещенията на историческите забележителности ще бъдат заснемани и в края на ваканцията ще се инсталира филм. Децата ще имат опция да се включат и в изработването на огромна картина, която ще бъде изрисувана с ръце.

„ Не са забравени и по-малките деца. За девойките и момчетата от три до шестгодишна възраст ще се провежда радостна хоротека. Родителите им изявяват предпочитание техните наследници да получат упътвания и да научат първите стъпки на националните танци. Очаква ни радостно лято, изпълнено с доста страсти, приятни преживявания и изненади “, добавя секретарят на читалищното настоятелство.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР