Всеки втори потребител тази година ще доплаща за парно. Това

...
Всеки втори потребител тази година ще доплаща за парно. Това
Коментари Харесай

Половината столичани ще доплащат парното

Всеки втори консуматор тази година ще доплаща за парно. Това демонстрират изравнителните сметки на топлинните счетоводители в София. Повечето от тях към този момент са разпратени до потребителите.
 
28-и блок в столичния квартал " Разсадника " е измежду първите, които са получили изравнителните си сметки за предходната зима. Причината е, че всички жители на вход " Д ” позволили в точния момент проверяващите до водомерите и топломерите, съобщи Нова тв.
 
" В този вход има общо 24 жилището. След идването на изравнителните сметки 16 от фамилиите ще би трябвало да доплащат на Топлофикация, а на други 8 ще им бъдат приспадани суми ".
 
Оник Пилибосян е домоуправител на входа и от 30 години се грижи за сметките на съседите си. Събира информация за потреблението на всеки един от жилищата и изготвя разбор дали изплатените към Топлофикация суми дават отговор на истината.

" В тези информации се дава това нещо – какво е действително разходваното за всеки един от жилищата и действително каква му е прогнозната заложена сила ", споделя Оник.

Той споделя, че е получил изравнителната си сметка още при започване на юли и схваща, че част от платеното ще му бъде приспаднато.

" Тая година връщането ми е 16 лв., като се има поради, че безусловно целият вход е саниран и в това време тези радиатори тук и в другите ми стаи не ги пускаме ", прибавя Оник.

Според Оник изравнителните сметки на първо място са математика, само че акцентира, че е значимо човек освен да умее да счита, само че и да следи водомерите за повреди.
 
10% от столичани към този момент са получили фактурите си за отоплителния сезон.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР