Всеки ученик, записан в осми клас за учебната 2020-2021 година

...
Всеки ученик, записан в осми клас за учебната 2020-2021 година
Коментари Харесай

По 250 лв. на 8-класник следващата година, ако е посещавал училище

Всеки възпитаник, записан в осми клас за образователната 2020-2021 година в държавно или общинско учебно заведение, да получи еднократна помощ от 250 лв.. Помощта ще се изплати на два пъти: Половината от размера й след влизане в действие на заповедта, а останалата половина при започване на втория образователен период, в случай че детето продължава да посещава учебно заведение.
Идеята е план на държавно разпореждане, оповестено за публично разискване, оповестява Българска национална телевизия.
Помощта е в същия размер като тази, която обичайно получават първокласниците. Срокът за оферти и мнения по плана е 14 дни.
Очакванията са с еднократната помощ за осмокласници да бъдат подкрепени 44 хиляди деца, а нужните средства от бюджета за това са в размер на 11 милиона лв..
Какви са критериите?
За разпределяне на помощта средномесечният приход на член от фамилията за предходните 12 месеца би трябвало да е по-нисък или еднакъв на 450 лв..
Доходният аршин няма да се ползва за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител или настанени в фамилии на родственици, близки и приемни фамилии, заяви БНР.
С тази помощ се цели поддръжка на фамилиите в по-тежка икономическа и обществена обстановка поради последствията от изключителното състояние през актуалната година.
От МОН от дълго време обмислят по какъв начин да спрат отпадането на деца от просветителната система тъкмо в този прогимназиален стадий, защото съгласно статистиката точно в 8 клас броят на отпадналите възпитаници се усилва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР