Всеки собственик на персийска котка знае какво удоволствие е съжителството

...
Всеки собственик на персийска котка знае какво удоволствие е съжителството
Коментари Харесай

Хранене на персийска котка

Всеки притежател на персийска котка знае какво наслаждение е съжителството с това красиво, пухкаво и нежно творение. Спокойни, любвеобилни, прелестни, само че и много капризни откъм развъждане - това е най-характерното за персийките.

Представителите на породата са с доста сензитивна храносмилателна система. Те реагират незабавно при промяна на храната и по тази причина е нужно особено внимание към хранителната им диета.

Естествената отбрана на храносмилателния тракт се реализира с висок клас храни, които имат пребиотично деяние и подкрепят микрофлората в храносмилателната система. Необходимо е персийките да се хранят с висококачествени протеини, тъй като те се всмукват добре в червата и процесите на ферментация в дебелото черво са понижени оптимално, а това доста улеснява храносмилането.

Топките с косми, които постоянно се натрупват в стомахчето на котето основават постоянно проблеми със запек и по тази причина храната, богата на фибри, е верният отговор на този неизменим проблем, защото подкрепя оформянето на изпражненията и извеждането им от тялото.

Как да храним персийката при по този начин изложените проблеми, присъщи за породата?

Особености на храненето на дребни персийски котета

Малките котета е належащо да бъдат подложени на същата диета като останалите подрастващи от други породи. След отбиването им на 6-8 седмици, те се нуждаят от пълноценна и уравновесена котешка храна по 3-4 пъти дневно.

Навлажнената суха или консервирана храна, която се предлага на пазара за подрастващи персийски котенца, съдържа всичко належащо за верния напредък на мъничето. Рязкото прекосяване на друга храна не трябва да се позволява. При предпочитание е нужна плавна промяна в границите на седмица, до 10 дни.

 Хранене на малко персийско коте

Особености на храненето на възрастни персийски котки

Персийските котки имат подчертана характерност и на тази специфичност би трябвало да бъде подчинено и храненето им. За да поддържат здравословно тегло, те се нуждаят от повече белтъчини. Тауринът в храната в спомагателни количества е значим за възрастните персийки, както и за подрастващите котета. За възрастните е подобаваща храната за котки над 1 година.

Характерно е, че от време на време персийките нямат вкус и може да откажат храна. Това не трябва да се приема като проблем, в случай че не продължи по-дълго, за няколко поредни дни.

Персийките се хранят като всички останали котки по 2 пъти дневно. Те обаче са доста интелигентни създания и чудесно преценят количеството храна, което да поемат на едно хранене. Някои от тях обичат да хапват постоянно, само че по малко. Затова при опция би трябвало да им се дава достъп до храна по-често от нормалното.

Както дребните, по този начин и възрастните се нуждаят от непрестанен достъп до чиста и прясна вода.

Тези забележителни пухчета обичат лакомствата съвсем колкото дребните деца. Затова всяко приятно творение може да бъде награждавано за послушанието и деянията на любов и обвързаност с някои обичани котешки лакомства, които се оферират в комерсиалната мрежа. Те обаче никога не трябва да заместват нормалната храна за персийката котка, а да се оферират в действителност като премия. Под форма на лакомство.

 Храни за персийки

Стопаните, които неотдавна са си взели персийска котка у дома, би трябвало да бъдат наясно, че котките са нощни животни и в природата ловуват в дребните часове на деня. Верни на своята природа, персийките също стават нощем и се хранят.

Затова не трябва да не помнят вечер да оставят гранулки в купичката им за хранене. Когато са добре нахранени и обгрижени, персийките са добре ситуирани и щастливо и успокоително мъркат в скута на стопанина си. Удоволствието от успокоителното им мъркане си заслужава грижите към тях.

Научете още за развъждането на персийската котка и характера на персийката. Вижте и подобаващи имена за персийски котки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР