Всеки собственик на домашен любимец е наясно, че, да имаш

...
Всеки собственик на домашен любимец е наясно, че, да имаш
Коментари Харесай

С котка на почивка

Всеки притежател на домакински любим е наясно, че, да имаш пухкаво животинче у дома, не значи единствено развлечение и наслада – стопаните имат отговорности към совите любимци. Всъщност, когато човек обича животните и е взел любимеца си с готовност, тези отговорности въобще не са нещо неприятно или натоварващо.

Котката може да бъде научена на всичко, въпреки че се счита, че общо взето това животно си е лакомец и вместо то да живее у вас, след време усещате, че вие живеете в дома му. Едно от дребното неща, които могат да притеснят стопаните на котка, е фактът, че тези мъркащи любимци не се разхождат по този начин, както кучетата да вземем за пример. Това може да се трансформира в проблем, когато пристигна ред на почивката.

Най-накрая сте събрали нужното за пълноценна отмора, шефът склони да ви даде няколко дни да си отдъхнете, всичко е съвършено, само че какво да вършиме с домашния си любим?

Дали да рискувате да вземете мъркащата котка с вас или да поемете различен риск и да я оставите вкъщи? Не е доста ясно кой от двата риска е по-голям. Това, което би трябвало да имате поради, в случай че сте склонили да си вземете котката да пътува с вас, е, че самото събиране на багажа на любимеца е еднообразно значимо с пътуването.

Съберете всичките ѝ неща – купичките, играчките, четката за козината и прочие Това несъмнено е стрес за любимеца ви и е нужно да вземете всичко допустимо, с цел да може на новото място писаната да се почувства вкъщи.

 Клетка за котка

За да мине самото пътешестване с котка добре, най-важно е да запознаете любимеца с клетката, в която ще го сложите ден-два авансово. Не е доста желателно да слагате котето директно преди потегляне, тъй като с изключение на външната конюнктура, от която ще се опасява, котето ще се стресира и от непознатата кутия, в която се намира.

Сложете в транспортната чанта нещо, което си е нейно – играчка, одеалце и така нататък Това ще обезпечи известно успокоение по време на пътуването. Препоръчва се по време на пътуването да не ѝ се дава храна, с цел да не повърне.

Не забравяйте, че котките не обичат шума въобще, по тази причина в случай че пътувате с персонален превоз, осигурете на писаната оптимален комфорт. Не е целесъобразно да я пускате от клетката в колата. Що се отнася до мястото, на което ще почивате – най-важният въпрос е дали там се позволяват котки.

Иначе самото писанче сигурно ще свикне за няколко дни с мястото и вие още веднъж ще се почувствате като че ли сте ѝ на посетители. В някои хотели няма проблем с допускането на любимци – най-вероятно ще има някаква такса за котката.

Има обаче и такива места, където котки или кучета не се позволяват. Като цяло в българските хотели не обичат да загатват гласно, че се позволяват домашни любимци, по тази причина се обадете и попитайте в допълнение.

Има и редки случаи, в които котките се любуват на пътуването и особеното превозване. Ако вие обаче сте по-скоро в общия случай и вашата котка не е щастлива от сходни прекарвания, най-добре я оставете вкъщи и дайте опция на някой да я храни и пои, до момента в който ви няма.

Ако пък не можете да пътувате с котката, вижте препоръки при избор на гледач на животното или хотели за любимци.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР