Всеки район с контейнери за текстилСофия подготвя мащабен проект за

...
Всеки район с контейнери за текстилСофия подготвя мащабен проект за
Коментари Харесай

София с план за чист въздух

Всеки регион с контейнери за текстил
 06-1-1  06-1-2  06-01-3
София приготвя огромен план за качеството на въздуха, заяви пред “Труд ” столичния кмет Йорданка Фандъкова. “Вече имаме подготвеност за кандидатстване по Оперативна програма “Околна среда ” по мярката качество на въздуха с огромен план за замяна на отоплителните съоръжения на жителите. Разработили сме всички вероятни механизми, в това число замяна на отоплителните съоръжения с печки на пелети, с разширение на газопреносната мрежа, имаме и пилотен план за филтрите на комините. Така че ще забележим първо по какъв начин ще бъдат оповестени условията на ръководещия орган и тогава ще внесем своя план. Надявам се да получим утвърждение, тъй че след няколко месеца да можем да стартираме реализация. Трябва да бъде оповестена мярката и да забележим с какво можем да аплайваме ”, сподели кметът.

Общината има подготвеност да работи по възможните благоприятни условия. Затова тества другите разновидности, регистрира измененията за въздуха, с цел да прерастнат плановете в по-мащабни. Тази зима ще е явен резултатът от раздадените 30 пелетни печки. През октомври общината пуска публичната поръчка за още един пилотен план. Той е за доставка на 20 филтъра за комини, които ще бъдат инсталирани в един регион на столицата, сподели пред “Труд ” столичният зам.-кмет Йоана Христова.

София ще има контейнери за преправка на текстилните боклуци във всеки регион. Промените следва да бъдат гласувани от Столичния общински съвет.

Фандъкова е във Виена, където през вчерашния ден с общински съветници посети инсталацията за изгаряне на RDF, каквато ще има и в София. Цената на българската ще е 158 млн. евро.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР