Всеки пети потребител посочва мобилната джаджа за своя сродна душа56%

...
Всеки пети потребител посочва мобилната джаджа за своя сродна душа56%
Коментари Харесай

Мисълта за загуба на телефона причинява паника у младежите

Всеки пети консуматор показва мобилната джаджа за своя сродна душа

56% от младежите споделят, че половинките им са ревнували от техния смарт телефон

Над половината консуматори на мобилни устройства в младежка възраст дефинират смарт телефона като най-хубавия си другар, откри световно изследване на Motorola – измежду хората в Бразилия, Индия, Съединени американски щати и Англия.

80% от дейното население на възраст сред 21 и 37 години избира да дискутира неуместни тематики документално, в сравнение с да беседва  със събеседника си лице в лице, демонстрира проучването, оценено от гуруто в науката за проучване на щастието – доктор Нанси Еткоф от Харвардския университет.

Около три четвърти (76%) от запитаните младежи (16-20 години) признават, че изпитват суматоха, в случай че помислят, че са изгубили телефона си. Междувременно, 56% от интервюираните в тази възрастова група споделят, че половинките им са ревнували от техния смарт телефон.
още по тематиката
Почти всеки втори родител пък признава, че дава мобилния си телефон на детето си, с цел да си играе с него. 53% от младото потомство дефинират мобилния си телефон като техен най-хубав другар, а 19% го показват за своя сродна душа.

57% от респондентите на възраст сред 38 и 53 години декларират, че държат телефоните си на нощното шкафче, а 28% ревизират известията си, когато се разсънят през нощта. 46% от потребителите на възраст сред 21 и 37 години признават, че пишат на телефоните си, до момента в който карат, а при тези на възраст сред 38 и 53 години процентът е 32%.

Една трета (33%) от всички интервюирани признават, че ревизират повече от 20 пъти дневно телефона си за нови вести. Повече от 6 часа общо дневно прекарват потребителите със своя смарт телефон, само че едвам 7% от всички запитани употребяват мобилното си устройство, с цел да четат книги.

Проучването не е самоцелна самодейност, а научна база, на която са създават съответни решения, целящи да подобрят салдото на хората сред живота и смарт телефона – нужда, която самите консуматори признават, че изпитват, разяснява Владислав Иванов, общоприет управител на Motorola за Югоизточна Европа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР