Всеки път, когато мога, промотирам ползите от спорта и здравословното

...
Всеки път, когато мога, промотирам ползите от спорта и здравословното
Коментари Харесай

Ивет Лалова приготви любимата си закуска в кампанията Открито за диабета

 Ивет Лалова се цели в Токио 2020
Всеки път, когато мога, промотирам изгодите от спорта и здравословното хранене. Това ме накара и да се включа в акцията „ Открито за диабета “, съобщи пред БГНЕС именитата ни спринтьорка Ивет Лалова.

В столично заведение тя подготви обичаната си закуска, подобаваща както за уравновесен метод на живот, по този начин и за хора с диабет. За четвърта поредна година тя е лице на акцията. Менюто включваше бъркани яйца с гарнитура от маслини и моркови.

„ Като лице на спорта през последните години, доста държа и на детския спорт и неговото развиване. Надявам се с тези начинания да съм образец за подрастващите “, означи спортистката. Препоръката на Ивет към ресторантьорите е да извърнат внимание и да включат стойностите на въглехидратите и протеин в менютата към съответните храни.

Това ще е от изгода за хората с диабет, с цел да знаят какво употребяват. В последните години имаме идентични рекомендации както към хората които имат захарен диабет, по този начин и към тези, които следват уравновесен метод на живот, разяснява диетологът доктор Мария Николова.

„ Дневният банкет би трябвало да бъде за сметка на въглехидрати, шоколадови произведения и газирани питиета. Трябва да включваме повече бобени храни за сметка на месото. Мазнините да са повече от растителен генезис, да се лимитират наситените мазнини, трансмазнини. Дневният режим би трябвало да включва повече плодове и зеленчуци. Закуската е най-важното хранене за деня, а вечерята би трябвало да е в минимални количества “, предложи диетологът.

На 14 ноември е Световният ден на диабет. Кампанията “Открито за диабета “, проведена от фармацевтичната компания Sanofi България, цели предварителна защита, ранно диагностициране на диабета и вярното управление на болестта. Всяка година акцията има друг фокус, само че крайната цел е една – предварителна защита и ранна диагностика.

Проучванията демонстрират, че достатъчната физическа интензивност и уравновесеният хранителен режим понижават риска за появяването на диабет вид 2. Всеки от нас може да направи своята сполучлива крачка против диабета, осигурявайки в дневното си меню детайлите от другите хранителни групи – протеини, млечни артикули, въглехидрати, плодове и зеленчуци и намалявайки приема на храни, съдържащи мазнини и захар,категорични са основателите на акцията. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР