Всеки министър да направи проверка на големите разходи в министерствата,

...
Всеки министър да направи проверка на големите разходи в министерствата,
Коментари Харесай

На първото заседание на МС: Денков поръча проверка на големите харчове във всяко министерство

Всеки министър да направи инспекция на огромните разноски в министерствата, направени през последните седмици и месеци и да ревизира дали има забавени процедури, поръча на членовете на новия кабинет министър председателят Николай Денков на първото съвещание на Министерски съвет.

Той се базира на медийни изявления " за раздадени милиарди левове без да е ясно дали са ориентирани оправдано, дейно и ефикасно ", както и за забавени процедури по министерства, които рискуват да доведат до загуба на финансиране.

" Всяко закъснение в последната година на програмния интервал може да коства доста скъпо на бюджета и на страната ", сподели Денков.

Като непосредствени задания пред новия Министерски съвет Денков открои подготовката на бюджета като прикани всички министри да спомагат на Министерство на финансите; окомплектоването на кабинетите по министерства, поради освобождението хна заместник-министрите в последния ден на служебното правителство; довършването на управническата стратегия дружно с специалистите от Народното събрание, която Денков дефинира като " нашия проект, график, Библия ".

" Моля да действате експедитивно и уверено, тъй като нямаме време. Никой няма да ни даде 100 дни, и в това време не би трябвало да е за сметка на качеството. На добър час! Сигурен съм, че може да успеем, стига да работим като екип ", сподели Денков.


















Снимки: Десислава Кулелиева


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР