Всеки лъже. Някои повече, други по-малко. Някои целенасочено, други просто

...
Всеки лъже. Някои повече, други по-малко. Някои целенасочено, други просто
Коментари Харесай

Десет признака, че гаджето ви е патологичен лъжец

Всеки лъже. Някои повече, други по-малко. Някои целеустремено, други просто по този начин, за спорта. Съществуват и „ бели неистини “, „ благородни неистини “, които изричаме, с цел да запазим нечии усеща, с цел да създадем обстановката по-благоприятна, с цел да не нараним някого. Причините хората да лъжат са в действителност доста. Някои обаче се открояват като патологични лъжци. Те просто са ваксинирани против истината. Лъжат дори за най-малкото нещо. На тях не може да се разчита и неприятното е, когато подобен човек е ваш сътрудник в любовта. С какво най-често се издават лъжците? Ако се съмнявате или подозирате, че гаджето ви е патогенен измамник, вижте признаците.

1. Хващате го да споделя сякаш почтени неистини на другите.
Странно е по какъв начин патологичните лъжци лъжат без причина. Те го вършат постоянно, когато могат. Защо? Просто тъй като могат и тъй като не изпитват потребност да са откровени. В някои случаи става дума даже за клинична диагноза.

2. Разказвал ви е истории, които във времето са се потвърдили като погрешни.
Лъжците не се интересуват от действителността. Те основават имагинерни светове в съзнанието си. Понякога даже сами си имат вяра. Украсяват истории, измислят несъществуващо случки, които описват с такава увереност, че индивидът против тях не изпитва грам подозрение в истинността им. С времето обаче разкривате измислиците и стартирате да подреждате пъзела.

3. Много хора ви предизвестяват за него.
Ако сте заслепени от любовта е обикновено да не виждате патологията в държанието на колегата си. Околните обаче не са заслепени от усеща и могат да виждат парадоксалните неистини. Вслушайте се в тях, в случай че чувате предизвестия от няколко индивида.

4. Историите му се трансформират непрестанно.
Започнали сте да го хващате в несъответствия. Казвал ви е нещо, по-късно то се трансформира, изначало малко, след това фрапантно. Това е един от сигурните белези на патологичните лъжци.

5. Извиненията, които прави, нямат никакъв смисъл.
Забелязвали ли сте по какъв начин лъжците смесват извиненията си, лъжите си и всичко, обвързвано с техните оправдания? Самите те се оплитат в историите си и губят нишката на това, което са казвали в предишното.

6. Много е мъчно да го откриете.
Патологичните лъжци постоянно са неоткриваеми. Те не подвигат телефона си, затварят, споделят ви, че са на среща или ще останат до късно в офиса, а в действителност нищо от това не е правилно.

Как да разберете дали той е откровен с вас?

7. Отначало всичко наподобява просто съвършено.
Върнете лентата обратно. В началото на връзката ви той е бил предан. Отделял ви е голямо внимание. Засипвал ви е с похвали, дарове, сантиментални вечери. Грабнал е вниманието и любовта ви. Сега е време за същинската му същина, която се спотайва под тази повърхнина. Когато нещата наподобяват прекомерно идеални, човек в действителност би трябвало да има едно мислено.

8. Той постоянно желае да е център на внимание.
Маниакалното търсене на светлините на прожекторите е белег на неустановеност, присъща за неискрените хора. Те маскират тази своя неустановеност, преследвайки това да са заобиколени с вниманието на доста хора, което обаче допуска не до такава степен задълбочено внимание от страна на по-близките. В колкото по-голяма компания си, толкоз по-малко се допуска, че ще се стигне до изчерпателност в връзките, нали?

9. Започвате да забелязвате, че самочувствието му в действителност е доста ниско.
Цялото това патологично скриване на истината от страна на тези хора е безумен опит за прикриване на безпределно ниско самочувствие. Необходимо е известно време, до момента в който човек се усети защо в действителност става дума.

10. Каквото и да се случи, не можете да го накарате да признае лъжата си, даже откакто сте го хванали. Той върти, суче, продължава да поддържа тезата си, променя я на 360 градуса, пробва се да ви убеди, че не сте го разбрали и че сякаш е споделил тъкмо това, което в този момент казвате. И всичко това единствено и единствено да не си признае, че лъже. За патологичните лъжци признаването на провалянето е равно на самоубийство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР