Всеки, който си позволи да се отнася по такъв начин

...
Всеки, който си позволи да се отнася по такъв начин
Коментари Харесай

Д-р Маджаров: Колкото по-разделено е обществото, толкова повече е насилието срещу лекари

Всеки, който си разреши да се отнася по подобен метод с български доктор, ще се срещне с мощта и силата на Лекарския съюз. Това сподели пред bTV ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров във връзка вчерашното нахлуване над доктор Ивайло Иванов в кабинета му в с. Ново село, Русенско.

„ Ние ще поемем напълно юридическата отбрана на сътрудника при негово предпочитание във всички стадии и институции. Радвам се, че правоохранителните органи са реагирали бързо и индивидът, който е провокирал случая, е задържан. Органите на реда би трябвало да уточнят какво се е случило, само че при всички положения е ясно, че нападението е в кабинета на лекаря, той там е длъжностно лице и извършва своите отговорности. Не става въпрос за битов скандал. Лекарят е там, с цел да оказва помощ на своите пациенти “, добави доктор Маджаров.

Той акцентира, че лекарският кабинет е мястото, където пациентите отиват, с цел да споделят проблемите си, и постоянно са обезпокоени, по тази причина от БЛС постоянно са призовавали и лекарите, и пациентите да демонстрират схващане за обстановката. „ През първата половина на Коронавирус – 2020, тези случаи доста понижиха. Миналата година не доближиха тази численост, която всекидневно имахме преди епидемията, само че се наблюдаваше повишаване. Агресията против медици не е присъща единствено за България, в целия свят има такива прояви, само че колкото повече обществото е разграничено, толкоз повече се проектира и в нашата сфера насилието “, сподели още доктор Маджаров.

По отношение на новия Национален противоепидемичен проект ръководителят на БЛС съобщи, че най-хубавото нещо, което всички можем да създадем, е да сме обединени към препоръчаните ограничения, тъй като мненията добър ли е или не е добър биха разколебали хората.

„ Всички би трябвало да съблюдаваме обикновени правила, с цел да минаваме малко по-спокойно и гладко през тези разумни талази. Надявам се тази бърза вълна на Омикрон да завърши по-бързо и да постави завършек на пандемията “, сподели доктор Маджаров.

„ Това е метод към стопанската система, тъй като в случай че следим единствено интензивните кревати, няма да ограничим в точния момент инфекцията. Наблюдението на кабинетите в първичната помощ е най-хубавото, защото болните първо минават през персонален доктор, преди да се влошат и да стигнат до интензивните кревати “, добави още той.

Д-р Маджаров разяснява и работната група за оценяване на ограниченията против пандемията, която беше решено да бъде основана след срещата сред представители на „ Възраждане “ и премиера, като сподели, че от БЛС са дали предложение за двама експерти, които да се включат в нея.

В отговор на въпрос кои са личностите с псевдонаучни причини, които се афишират против ограниченията, той сподели, че те не са загадка. „ За доцент Мангъров към този момент не е належащо да вади доказателства. Той просто споделя, че информацията се крие, т.е. той е доктор, който изповядва тайни теории. Мангъров сподели първо, че 500 души имунизирани са починали, а след това сподели, че 500 души са починали заради имунизиране по данни на Министерството. Такива данни от Министерството на здравеопазването няма. Лекар, който популяризира подправени вести, не може да бъде наименуван доктор “, приключи доктор Маджаров.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР