Всеки, който се занимава с бизнес, е чувал истории за

...
Всеки, който се занимава с бизнес, е чувал истории за
Коментари Харесай

Какво ни прави лидери?

Всеки, който се занимава с бизнес, е чувал истории за високо образован, високообразован началник, нараснал на управителна служба, който е съумял да се провали. А също са чували и истории за някого със солидни – само че не и чак невероятни – интелектуални качества и механически умения, нараснал на същата служба, който пък е съумял да се издигне.
Тези разкази поддържат необятно публикуваното схващане, че идентифицирането на човеци, направени от „ верния материал “ за водачи, е по-скоро изкуство, в сравнение с просвета. В последна сметка персоналният жанр на изключителния водач е друг: някои водачи са тихи и аналитични, други държат пламенни речи от върховете на планини. Но по-важното е, че другите обстановки изискват друг тип водачество. Повечето сливания изискват договарянията да се водят от по-чувствителен човек, до момента в който спасяването на затъващи компании изисква някого с по-твърда ръка.
 10 наложителни четива по прочувствена просветеност 10 наложителни четива по прочувствена просветеност
Най-важните изявления за прочувствената просветеност, подбрани от екипа на „ Харвард Бизнес Ревю “ Добрите мениджъри контр...
Аз обаче съм разкрил, че множеството ефикасни водачи си наподобяват по един основен метод: всички имат висока степен на това, което назоваваме прочувствена просветеност. Не че коефициентът на просветеност и техническите умения нямат значение. Имат значение, само че като „ предел на качествата “, т.е. като минимални условия за управителни длъжности. Моето изследване, както и други скорошни проучвания, ясно демонстрира, че прочувствената просветеност е безспорна нужда на сполучливото водачество. Без нея човек може да има най-хубавото образование на света, изострен като бръснач изчерпателен разум и безконечен поток от умни хрумвания, само че отново няма да стане популярен водач.
През миналата година аз и сътрудниците ми се фокусирахме върху това по какъв начин прочувствената просветеност работи на работното място. Изучихме взаимовръзката сред прочувствената просветеност и ефикасното извършване на отговорностите, изключително измежду водачите. Също наблюдавахме по какъв начин прочувствената просветеност се демонстрира на работното място. Как да вземем за пример можете да разберете, че някой има висока прочувствена просветеност, и по какъв начин да я откриете в себе си? В тази книга ще проучим тези въпроси, като вземем подред всеки от съставените елементи на прочувствената просветеност – самопознанието, самоконтрола, мотивацията, емпатията и обществените умения.
Даниъл Голман
Откъс от " "
 Откъс от Магазинчето за антики и магии Откъс от " Магазинчето за антики и магии "
Руби коленичи и подвигна дъската, извади книгите, които бе разкрила скрити под нея преди много време, още когато майка й я вземаше със себ...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР