Всеки, който има дворно пространство, без значение от площта му,

...
Всеки, който има дворно пространство, без значение от площта му,
Коментари Харесай

Ако искате ДОМАТИТЕ да узреят по-рано, поливайте ги по този начин

Всеки, който има дворно пространство, без значение от площта му, взема решение да засади най-малко няколко корена с домати, които да дават плод за свежа салата. Това е един от най-вкусните зеленчуци, обичани от дребни и огромни. Доматът освен радва вкусовите ни рецептори, само че и има още редица потребни свойства, свързани с лечение на разнообразни неразположения.

Ако сами си отглеждате зеленчука, то ние сме уверени в това, че под лупа разглеждате неговото развиване. Ако за пръв път дръзвате да посадите домати, вероятно нямате самообладание да видите оня розов цвят, който е явен знак, че можем да го нарежем в композиция с други зеленчуци и да го похапнем под формата на вкусна салата.
 Ето какво би трябвало да създадем тъкмо в този момент, с цел да увеличим добива на домати Ето какво би трябвало да създадем тъкмо в този момент, с цел да увеличим добива на домати
Точно в този момент е моментът да положите специфични грижи за доматите, с цел да увеличите освен добива им, само че и качеството на продукцията. ...

Истината е, че доматите, както всички останали растения, се нуждаят от редица характерни грижи, в случай че желаеме те да са сладки, сочни и да зреят рано.

Днес ще споделим с вас някои тънкости, за които сме сигурни, че не знаете и откровено се надяваме да сме ви потребни.

Как да предизвикаме доматите да зреят по-рано?

Ако желаете вашата годишна продукция да бъде на 100 % екологична, забравете за химикалите. С тях няма по какъв начин да постигнете подобен резултат. Как обаче се хранят растенията, в случай че не ги торим с химически разтвори и не ги пръскаме с редица други добавки?
 С малко йод ще предпазите доматите от всевъзможни заболявания С малко йод ще предпазите доматите от всевъзможни заболявания
Едни от най-често отглежданите разсади в зеленчуковата градина са доматите. Вкуса на пресните, преди малко набрани домати не може да се сра...

Йодно – пепелен тор – съвършената храна за ранно зреещи домати

Приготвянето на тази примес по никакъв начин не е трудоемка задача. Нужно е да изсипете в кофа 2 литра натрошена пепел и да я залеете с 5 литра вряла вода. След като сместа изстине, прибавете още 5 литра вода към нея.

Тази примес се оставя на сянка за интервал от една седмица. След това се мести в различен съд и към нея се прибавят 20 ml 5% йод и 10 g борна киселина. Този концентрат се разрежда с вода в съответствие 1:9.

Ако поливате доматите си с тази течност, ние сме изцяло уверени, че ще порозовеят за нула време. Направете го и няма да съжалявате.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР