Всеки клуб от Националната баскетболна лига (НБЛ) трябва да предостави

...
Всеки клуб от Националната баскетболна лига (НБЛ) трябва да предостави
Коментари Харесай

БФБаскетбол се готви да поднови шампионата в началото на юни с публика

Всеки клуб от Националната баскетболна лига (НБЛ) би трябвало да даде декларация в период до 13 април пред БФБаскетбол със мнение дали би траял присъединяване си в шампионата.

Във връзка с гласуваното от Народното събрание продължение на изключителното състояние в страната до 13 май, президентът на федерацията Георги Глушков предложи с публично писмо до всички участници в НБЛ шампионата да се възобнови с начало на подготвителен развой на 15 май и мачове пред аудитория от 5 юни.

"В тази връзка бихме желали да уточним, че не предвиждаме да има изпадащи тимове от НБЛ при оповестяване на края на сегашния сезон и предвид на форсмажорните условия, довели до спирането на шампионата на лигата, санкции на отказалите да продължат клубове няма да бъдат налагани ", написа още Глушков в обръщението си до клубовете.

Според предлагането всички клубове от НБЛ, искащи да продължат присъединяване си в шампионата, са длъжни да дават пред БФБаскетбол самостоятелни и собственоръчно подписани заявления от най-малко 10 свои състезатели (вкл. и чужденци), с които те удостоверяват желанието си да доиграят прекъснатия все още шампионат с актуалните си тимове в период до 15 юли 2020 година Декларация, че всички заявления, с които баскетболистите удостоверяват желанието си да продължат присъединяване в шампионата до 15 юли, са достоверни и не са манипулирани, би трябвало да подпише и ръководителят на всеки клуб.

Администрацията на федерацията към този момент предприе своевременни дейности за изясняване на опцията тимовете от НБЛ да стартират подготвителен развой от 15 май 2020 и продължение на шампионата от 5 юни с наличието на аудитория. Изпратени са запитвания до ръководителя на Оперативния щаб за COVID-19 генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски и до министъра на спорта Красен Кралев.

От БФБаскетбол насочиха питане и до министъра на външните работи Екатерина Захариева и до посланика на Съединени американски щати у нас Нейно превъзходителство Херо Мустафа за изясняване на опцията американските състезатели, играещи в НБЛ, да получат позволение да изоставен територията на страната си и да се завърнат в Република България, с цел да изпълнят трудово-правните си взаимоотношения с българските си клубове.

"Ръководството на БФБаскетбол смята, че решението по отношение на прекратяването или продължаването на шампионата на НБЛ е от изключителна значимост за българския баскетбол и по тази причина желаеме то да бъде взето въз основата на безспорни причини, а не на неразбираеми хипотези, развивани от позицията на клубни ползи. В тази връзка бихме желали да Ви осведомяваме, че БФБаскетбол събира настояща информация за всички прекъснати шампионати в Европа и решенията на националните федерации и лиги по отношение на определянето на първенец и участници в европейските клубни шампионати. Разчитаме на Вашето подпомагане ", споделя още Глушков обръщението си към ръководителите на 10-е клуба в елитното състезание.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР