Всеки инвеститор търси най-добрата алтернатива за своите спестявания. И сега

...
Всеки инвеститор търси най-добрата алтернатива за своите спестявания. И сега
Коментари Харесай

Металът който може да се превърне в инвестицията на годината

Всеки вложител търси най-хубавата опция за своите спестявания. И в този момент ще Ви издам една загадка - това несъмнено не са депозитите! Или най-малко, не напълно депозитите.

Да, депозитите си имат известни преимущества, като да вземем за пример това, че Ви защищават в моменти на корекции на международните финансови пазари. До тук обаче свършват тези преимущества. И би трябвало да " излизате от депозитите ", когато корекциите приключат, или когато са налице по-добри капиталови благоприятни условия на финансовите пазари.

А най-хубавото на финансовите пазари е това - че на тях има хиляди активи, всред които да избирате и постоянно ще се откри, някаква добра опция, която да дава отговор на Вашите условия за доходности и приемливост към риск. Да, двете неща се движат ръка за ръка.

" В момента сме при точката, при която в исторически проект, вложителите биха желали да имат първични материали ", разяснява Джефри Гъндлах, един от най-известните вложители и началник на фонда DoubleLine, в края на предходната година.

Гъндлах, уточни обстоятелството, че суровините стопираха спада си през 2016-та година, а растежа на международната стопанска система е в доста добра форма, което би предопределило положителното показване на суровините от тук нататък.

В допълнение, Гъндлах не вижда вероятности за криза през идващите шест месеца, което само би предопределило па-натътъшно намаляване в цените на суровините.

" Ако в миналото сте мислили да си купите първични материали... може би би трябвало да го извършите в този момент ", разяснява Гъндлах по време на специфична проведена уебконференция, за клиентите на фонда.

Сравнение сред възвръщаемостта на показателя, следящ представянето на суровините - S&P Goldman Sachs Commodity Index и S&P 500, през последните няколко десетилетия, сочи съществуването на ясна взаимозависимост сред интервали в които растежа на суровините са инициирали мощно повишаване в цените на акциите и противоположното.

Например, акциите се представяха доста по-добре от суровините по време на софтуерния балон. Суровините обаче, последваха със мощен растеж до пика и началото на финансовата рецесия до 2008-ма година.

" В момента сме в миг, който от историческа позиция наподобява като добър, да се избират суровините пред акциите ", разяснява Гъндлах, по време на конференцията. " Едва ли ще забележим криза в идващите шест месеца ", предвижда още специалистът.

Индексът S&P GSCI се увеличи с близо 56% от дъното си през януари на 2016-та година, откакто загуби над 30% през 2015-та година. През миналата година обаче, показателят се увеличи едвам с 6%, по отношение на растежа от над17% за необятния щатски показател.

И в случай че решите да последвате съвета на Гъндлах и да насочите част от спестяванията си в първични материали, то може би положително решение би било да алокирате част от инвестицията си към сребро.

Веднага ще обясня за какво...

Среброто е доблестен метал, който е мощно привързан с промишлеността.

В тази тенденция възобновяване на международната стопанска система, несъмнено ще се отрази удобно на търсенето на метала.

Пазарът на сребро е дребен и това е обвързвано с волатилност. И до момента в който това значи по-голям спад от цените на останалите благородни метали, при " мечи пазари ", значи също и по-голям растеж при " бичи пазари ". От дъното през 1970-та до върха на бичия пазар през 1980-та среброто е поскъпнало с 3 105% при растеж от 2 328% за златото. От дъното през 2008-ма до върха през 2011-та, златото нарастна с 166%, при растеж за среброто от 448%.

Всъщност, с цел да доближи върха си от 2011-та година при равнища от над 50 $, среброто би трябвало да нарастне с близо 200% от настоящите си равнища. За да доближи върха си, златото би трябвало да нарастне едвам с 50%.

Запасите на сребро понижават.

В предишното централните банки и огромните институционални вложители държаха ресурси на сребро. Те обаче понижиха съществено от 1996-та насам - по тъкмо със 73% до 2015-та година.

Индустриалното ползване на среброто пораства. Като най-сериозен проводник на електричество, среброто се употребява в съвсем всяка промишленост - от производството на електроника, до здравно съоръжение. Бумът при промишленостите, на процедура направи по този начин, че към днешна дата, близо половината от потреблението на сребро, да се пада на тях.

Предлагането на среброто от водещите производители понижава. Драстичният спад в цената на среброто през последните две години, направи по този начин, че доста от главните производители трябваше да понижат разноските и производството си, с цел да останат в бизнеса. Това докара до понижаване на предлагането. Предлагането обаче, един път съкратило мощности, ще може да реагира доста по-трудно на растящото търсене. През последните три години, предлагането на сребро понижава, което се случва за пръв път от интервала 1991-1993-та година.

В същото време търсенето на сребро нараства, изключително по направление на Индия и Китай. Докато търсенето на златни бижута в Индия се резервира непрекъснато от 2006-та година насам, това на сребърни нараства 3 пъти до 2012-та година, след което стартира да пораства експоненциално, с цел да се увеличи близо 7.5 пъти, през 2016-та година, по отношение на 10 години по-рано.

Среброто е при едно от най-ниските си равнища, съпоставено със златото.

Съотношението злато-сребро при равнище от 80 е покрай пика си при 85. През 21 век, междинното съответствие злато сребро е 61.

И най-после, само че не последна място, среброто е инструмент за отбрана от инфлация, каквато е изцяло допустимо да забележим през тази година, поради на мощното повишаване на първични материали като петрола и другите енергийни запаси. Среброто, като доблестен метал се приема и за хеджиращ инструмент против политически и финансови рецесии. А ето и няколко аргументи за какво да предпочетете среброто пред златото.

Технически аргументи за покупката на сребро:

Потенциално " Златно Пресичане " при цената на среброто на седмична графика, което е извънредно рядко събитие, единствено по себе си.

Последният път, когато станахме очевидци на " златно секване " (отбелязано с кръгче на графиката) - прекосяване на 50-дневната пълзяща междинна големина, над 200-дневната, през 2009-та година, последва утрояване в цената на среброто през идната година и половина, когато среброто доближи от 16.5 $ до 50 $.

Разбира се, би трябвало да е ясно, че златното секване е трайно. Тоест би трябвало да забележим известно отдалечаване на 50-дневната големина, над 200-дневната. Първите положителни признаци обаче са налице. Цената надвиши 50-дневната си SMA.

Ключов пробив на горната граница на стесняващия се триъгълник.

Предупреждение за риск: Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка, или продажба на активи на финансовите пазари. Миналите резултати не са безусловно показателни за бъдещите резултати.

Търговията с валути или контракти за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подобаваща за всички вложители. Има възможност да претърпите загуба равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно не би трябвало да вложение или да рискувате пари, които не може да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички опасности. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР