Всеки един от нас е имала от онези дълги дни,

...
Всеки един от нас е имала от онези дълги дни,
Коментари Харесай

Диетолози обясниха дали наистина е вредна късната вечеря

Всеки един от нас е имала от тези дълги дни, в които е непостижимо да се озовеш пред вечерята си по-рано от 22:00 часа. За други това си е всекидневие. Но какъв брой е нездравословно поемането на храна в късните часове на деня? Трябва ли въпреки всичко да прескочим последното хранене за деня след 19:00 часа? Редовно попадаме на предизвестия по отношение на по кое време и какъв брой е редно да си похапваме. Едно необятно публикувано изследване, включено в Science of Us, споделя, че ранната вечеря (още от 14:00) или изобщо, пропускането на вечерята, като цяло, може да усили количеството на мазнините, които горим; Други са открили, че вечерянето след 19:00 усилва риска от сърдечен удар; Още едно изследване споделя, че яденето през нощта може да е потребно, в случай че е единствено от въглехидрати, тъй като това може да ви помогне да контролирате апетита си през идващия ден; Поредното изследване споделя, че тези, които вечерят в 22:00 часа употребяват с 248 повече калории дневно от тези, които ядат по-рано, написа Elle.

Списъкът е дълъг.

С толкоз доста спорни мнения няма по какъв начин да не се зачудим какво имат да споделят диетолозите по тематиката и кое от всичко прочетено е просто мит.

И по този начин, на коя стрелка на часовника се пада идеалното време за вечеря?

" Няма такова нещо като несъмнено време, когато би трябвало да вечеряш. "

Всичко зависи от вашия график и метод на живот. Според Фарах Фахад, регистриран диетолог и създател на The Farah Effect, някой, който се разсънва в 5 часа, може да вечеря в 17:00, до момента в който някой, който спи в 1 часа, Може да вечеря в 22 часа - не е неправилно или нездравословно.
" Бих споделила, че три часа преди лягане е идеалното време да вечеряте ", споделя тя. " Това е задоволително време за вашата храна да се смила и да не спите с цялостен стомах”, добавя Фахад.

Междувременно, Алиса Ръмси, записана диетолог и създател на Three Steps to a Healthier You, поучава да има 4-5 часа сред храненията.

" Обърнете внимание на гладните си знаци ", предлага тя.

Яжте единствено, когато в действителност сте гладни.

Често ядем съгласно външни въздействия, т.е. несъмнено време за вечеря или хранене по време на социализация, само че Фахад споделя, че е по-важно да се замислите дали в действителност сте гладни или не. " Ако гладувате, тялото ви пита за калории. Ако тялото ви не желае калории - то ще ги съхранява като лой, тъй като няма потребност от тях ", споделя тя, " Вие стартирате да причинявате доста вреди на вашия метаболизъм ", добавя диетологът.

Храненето до късно е по-малко притеснително от това какъв брой и какво ядете.

Фахад е срещу тежките вечери, " Помислете за това: Храната е сила. Защо поставяте толкоз доста сила в тялото си, преди да заспите? Защо тялото се нуждае от тази сила? ". Тя добавя, " Когато лягате, тялото ви стопира ".
Ръмси споделя, че мазнините или високомаслените ястия " се усвояват по-бавно и могат да причинят проблеми с рефлукса или киселини ". Фахад прибавя, че тежките ястия, довеждат до " кръвта ви да отиде в храносмилането ви, а не до останалата част от тялото ви и да се възвърне, до момента в който спите ".

Един издаващ знак за въздействието на тежката вечеря върху метаболизма ви е спомагателната отмалялост и нискоенергийните сутрини.
Има някои храни, които би е умно да се заобикалят на трапезата.

Фахад споделя, че приемът на въглехидрати - тежка храна като тестени произведения, самун и пържени храни, би трябвало да бъдат лимитирани дружно с десертите.

Ръмси се съгласява: " Препоръчвам да не разполагате с огромни количества въглехидрати - в противоположен случай въглехидратите се трансформират в захар в кръвта ви и получавате покачване на инсулина ", споделя тя, " Тъй като просто лягате, не ви е нужна захар за сила, тъй че е по-вероятно да я съхраняните като лой ".

Ако би трябвало въпреки всичко да похапнете късно вечер, направете го въз основата на протеини.

Понякога вечеряме, само че заради някаква причина, към момента се усещаме гладни по-късно през нощта. Фахад твърди, че е добре да си извършите лека закуска, стига да е дребна.

Белтъчините въз основата на протеини като настъргано сирене, шепа бадеми, пълнозърнести бисквити с малко гуакамоле, кисело мляко и бадемово масло с ябълка могат да " стабилизират кръвната ви захар, когато спите ".

Ръмси споделя, че в случай че ядете преди лягане, в името на " положителното храносмилане ", е добре да си оставите най-малко един час преди да заспите.
И въпреки всичко, не е нужно да се придържате към стратегия за хранене, а да се стремите към прецизност.

Всички сме имали тези дни, в които закусвахме в 8 часа, само че обядваме късно в 16:00... а по-късно обществената вечеря е чак в 21:00 часа - заобикаляйки ги.

" Ако продължите дълъг интервал от време с неустойчив график за хранене, това, което ще се случи е, че тялото ви ще стартира да губи сигналите си за апетит и задоволеност ", предизвестява Фахад.

Приоритизирането на закуска, обяд и вечеря ще образова тялото ви да бъде гладно в подобаващото време.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР