Всеки ден чуваме най-различни и често противоречиви твърдения за това

...
Всеки ден чуваме най-различни и често противоречиви твърдения за това
Коментари Харесай

6 заблуди за храненето, които ни вредят

Всеки ден чуваме най-различни и постоянно спорни изказвания за това кое е нездравословно и кое – потребно, от какво се дебелее и от какво се отслабва. Всеки месец нови изследвания опровергават част от известните досега. И все пак има някои публикувани заблуди за храненето, които вредят повече от други – и на талията, и на здравето, написа obekti.bg. Ето някои от тях.

Мазните храни засищат
Не е правилно. Чувството за задоволеност зависи от наличието на въглехидрати в храната, а не на мазнини, по тази причина по този начин ни засищат самун, картофи и макарони.
Печеното на скара е по-здравословно
Тъкмо противоположното. Ако мазнината от месото капе върху въглените, се образуват канцерогенни субстанции, които дружно с дима се издигат нагоре към месото. Ако обичате печеното, по-добре го завивайте в алуминиево фолио.
Пилешкото е по-постно от свинското
Въпросът е противоречив. Защото в печеното дружно с кожата пиле наличието на мазнини е по-високо в сравнение с в свинското филе (17,5% против 2%). Бялото пилешко месо без кожа обаче съдържа единствено 1% мазнини.

И това е забавно: Ето ги 6-те храни, които връщат силата и положителното ви въодушевление - четете тази и още потребни вести на zdrave.to
Маргаринът е нискокалорична опция на маслото
Нищо сходно. В 100 г масло има 750 килокалории, в 100 г маргарин - 745. Виждате, че разлика съвсем няма. Затова пък в маслото се съдържат скъпи мастни киселини, подпомагащи работата на сърцето.
Суровата храна е по-полезна от сварената или печената
Не постоянно. Например във фасула и патладжана има отрови, които стават безвредни за индивида единствено след термична обработка.
Кафето обезврежда действието на алкохола
Напротив. Чаша кафе след изобилната софра единствено форсира постъпването на алкохола в кръвта. Така че не си и мислете, че по този метод ще изтрезнеете бързо, с цел да седнете зад кормилото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР