Всеки човек лъже в даден момент от живота си, въпросът

...
Всеки човек лъже в даден момент от живота си, въпросът
Коментари Харесай

Лъжецът лесно се разпознава, когато изрече една от тези 7 фрази

Всеки човек лъже в даден миг от живота си, въпросът е дали лъжата е дребна и благородна или огромна и злонамерена. Има доста лъжци, които ни манипулират, измислят разнообразни истории съгласно задачата, която имат, ориентирана към нас. Как да разпознаете един измамник? – По идващите 7 изречения, типични за него.

Наистина ли смяташ, че мога да направя такова нещо? – на пръв взор риторичен въпрос, който лъжецът прикрива себе си и манипулира индивида, който го упреква в неистина. Така се пробва да трансферира диалога към вас или да отклони посоката му. Ще опита с всички сили да насочи виновността към всеки различен, само че не и към себе си.

Не помня – доста е преференциално за лъжеца да не си спомни. Може би най-често споделя тъкмо това. Чудесно е да не помниш нещо, което някой пита или за което държи сметка с право. А може би и в действителност не си спомня, оплитайки се в лъжите, които е изрекъл. Тогава попитайте какво тъкмо помни и добре премислете отговора.

Не знам защо приказваш – доста типично изявление за един измамник, който не си признава, че е излъгал. Удобно изплъзване по тематиката, което ще му помогне да продължите да ви заблуждава с лъжите си или да премълчава нещо, което в действителност знае.

Никой не може да потвърди това – евентуално индивидът е позволил неточност, за която не си признава от позор или боязън. Той споделя, че никой не би могъл да потвърди противното в опит да се отбрани. Имайте едно мислено, в случай че чуете сходна фраза от някого.

Обвинен ли съм в нещо? – това е непосредствено нахлуване против оня, който го упреква в неистина. Невинно, изцяло решително. Тези думи целят за уязвят правия в тази ситуация човек и да защитят лъжеца. Той ги изрича без капка срам, въпреки да знае, че е неверен.

Само това знам за него/нея – може би този човек не знае безусловно нищо за съответния съгласно обстановката, само че по някаква причина е решил да съчини своя история или версия на нещата. Тогава той ще се оправдае с тези думи. Обърнете внимание какво споделя и не се доверявайте сляпо на казаното. Най-добре стигнете до първоизточника на информация, с цел да получите вярната такава.

Защо ли ми трябваше да... – вид операция в ролята на жертва. Така лъжецът желае да изкара себе си почтен и пострадал от дадената обстановка. Така елементарно ще ви изманипулира да го оставите и да не го притискате повече с въпроси за истината. Това е остроумен метод да избяга от директните въпроси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР