Всеки човек има свои собствени асоциации и възприятия за цветовете.

...
Всеки човек има свои собствени асоциации и възприятия за цветовете.
Коментари Харесай

Зеленият цвят и неговото значение

Всеки човек има свои лични асоциации и усещания за цветовете. Зеленият цвят може да ви накара да мислите за градини и дървета, а в някои случаи да провокира по-негативни чувства.

Всеки цвят има свое лично значение и своя символика – сходно на тези на животните. Символизмът на цвета е мощно привързан с културата и подсъзнанието на групово равнище, само че също по този начин може да бъде обвързван с персонални прекарвания, изключително тези, които са мощно прочувствено наситени.

Цветовете също са постоянно срещани в разнообразни лечебни и лечебни техники.

Зеленият цвят постоянно се свързва с природата, растенията, дърветата и тревите и затова най-често срещаното му значение е успокоение, тишина, мир и релакс – нещо, което доста от нас усещат автоматизирано и подсъзнателно, когато са измежду природата. Зеленият цвят още може да се свърже с оптимизъм, вяра, естетика и баланс.
Положителни символни смисли на зеленото: Баланс Спокойствие Творчество Плодовитост Растеж Хармония Здраве Надежда Любов Взаимно почитание Оптимизъм Прераждане Подновяване Жизненост

 Добави изложение
Отрицателни символни смисли на зеленото: Завист Алчност Незрялост Неопитност Егоизъм Срам Значение на зеления цвят в сънищата
Сънищата могат да дадат визия за
нашето подсъзнание, само че дешифрирането им и тяхното значение може да бъде комплицирано. Има разнообразни благоприятни условия за това. Виждането на зелено насън може да значи групово схващане за цвета и да допуска предпочитание за прогрес, напредък или придвижване напред, или пък противоположното - потребност от успокоение, комфорт или непоклатимост в живота на индивида. Въпреки че зеленият цвят може да значи доста неща, няма повсеместен отговор, който да се приложи към тълкуването на сънищата. Зеленото също по този начин може да се свързва със характерен персонален спомен, опит или място, наситени с страсти.
Значение на зеления цвят в любовта
В любовта зеленото може да значи естетика, безусловна обич и взаимно почитание. В тези връзки участват също амнистия, съчувствие, доверие и лоялност. А в античен Рим зеленият цвят се свързвал с богинята Венера, известна още като богинята на любовта и хубостта.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg