Всеки човек има собствена дефиниция за успеха, но затова пък

...
Всеки човек има собствена дефиниция за успеха, но затова пък
Коментари Харесай

Спрете да вярвате в тези 3 мита за успеха

Всеки човек има лична формулировка за триумфа, само че по тази причина пък митовете, свързани с него, са идентични в множеството показа. Ето кои са най-често срещаните измежду тях съгласно отзиви в уеб страницата за шерване на опит Quora.

Мит 1: Успехът е непрекъснат.

Някои хора считат, че можеш да бъдеш или супер сполучлив, или цялостен неуспех. Никога двете дружно. В реалност обаче нещата са много по-сложни. На несъмнено равнище всеки е сполучлив и няма хора, които да не се провалят. Това, което би трябвало да запомните, е, че неуспехът не е съдбовен и триумфът не е вечно.

Мит 2: Успехът ще ви направи щастливи.

Повечето хора мислят, че ще станат по-щастливи, в случай че съумеят да реализират задачите си. Това рядко се случва. Макар че човек несъмнено изпитва удовлетворение и даже възприятие на горделивост, незабавно откакто успее да осъществите своята фантазия, напълно скоро той не помни за всичките трудности и компликации, през които е минал, и стартира да преследва идната още по-висока и амбициозна цел в своя живот. Колкото по-успешни ставаме, толкоз по-големи стават нашите упования и разочарования, когато се проваляме.

Мит 3: Скъпото обучение подсигурява триумф.

Ако не сте учили в влиятелен и безценен университет, сте обречени на неуспехи? Пълни нелепости! Образованието идва във всевъзможни форми и може да бъде добито по най-различни способи. Ключът е в натрупването на знания и придобиването на житейски опит, които ще ви научи по какъв начин да приложите на процедура наученото. Дори най-скъпите образователни заведения ви дават единствено инструментите, които ще ви оказват помощ да се развивате и растете. От вас зависи по какъв начин ще ги изпозлвате.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР