Все повече възрастни хора в Германия работят, за да свързват

...
Все повече възрастни хора в Германия работят, за да свързват
Коментари Харесай

Милиони пенсионери в Германия живеят с по-малко от 1000 евро месечно


Все повече възрастни хора в Германия работят, с цел да свързват двата края, а делът на бедните пенсионери нараства: близо 28% от хората сред 65 и 75 години живеят с по-малко от 1000 евро на месец, сочи статистиката.

И пенсионерите в Германия ще получат еднократна енергийна помощ эаради високите цени и инфлацията

През предходната година близо 5 милиона пенсионери в са разполагали с чист месечен приход под 1000 евро. Това съставлява 27,8 % от всички пенсионери, сочат данните от микропреброяването, заяви Федералната статистическа работа.

Общо 17,6 милиона пенсионери
Редакцията предлага
Жените са по-силно наранени от мъжете: 38,2 % от дамите и 14,4 на 100 от мъжете - по-малко от 1000 евро на месец. Общо в страната 17,6 милиона души са получавали пенсия през 2021 година, демонстрират още данните. През последните 10 години броят на пенсионерите в Германия е повишен с 1 милион души.

Експертите предизвестяват, че, която през септември в Германия е достигнала 10%, ще доведат до повече беднотия. планува и еднократно заплащане за пенсионерите като отплата поради поскъпналата сила. Тази енергийна помощ ще стига предпочитано до хората с най-ниски приходи.

Повече пенсионери работят

За от ден на ден хора над 65 години трудовата претовареност се трансформира във въжен източник на приходи – освен поради гладко от 65 на 67 години, само че и тъй като повече хора в преклонна възраст работят, в сравнение с преди 10 години, регистрират още от Статистическата работа.

През предходната година 12.9 на 100 от хората на възраст сред 65 и 75 години са работели. Преди 10 години делът на работещите пенсионери е бил доста по-малък – едвам 7 %. Особено мощно показани в тази статистика са хората с висок учебен ценз - веки пети от продължаващите да работят и след навършване на възрастта за пенсиониране хора са такива с висше обучение.

По-голям е делът на работещите пенсионери мъже от този на работещите дами – надлежно 16,2 и 9,9 на 100 от всички пенсионери на възраст сред 65 и 75 години.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР