Все повече страни по света възприемат електрическите превозни средства, което

...
Все повече страни по света възприемат електрическите превозни средства, което
Коментари Харесай

Приливни турбини захранват е-коли в Шотландия


Все повече страни по света възприемат електрическите транспортни средства, което значи, че би трябвало да се обръща изключително внимание на зареждането. В Шотландия, на остров Йел, са решили този въпрос по забавен метод: зареждат електрическите автомобили с … сила от прилива.

Nova Innovation e построила подводна мрежа от въртящи се приливни турбини, закрепени към дъното на океана. Те не могат да се видят от въздуха, а също по този начин са проектирани да не съставляват заплаха за придвижващите се плавателни съдове. Едно е несъмнено обаче – съществуването на толкоз доста океанска вода е много предвидим източник на електрическа енергия.

Върху 83-те квадратни благи на острова живеят 966 поданици. Подводните турбини към този момент зареждат и къщи и предприятия на Йел, тъй че прибавянето на системата за зареждане на електрически автомобили е разумна последваща стъпка.

„ Сега имаме коли, които се зареждат от прилива и отлива, което демонстрира големите стъпки напред, които вършим в битката с изменението на климата “, сподели Саймън Форест, изпълнителен шеф на Nova Innovation.

Засега морските откриватели към момента правят оценка резултатите от подводните турбини върху дивата природа. Според Андреа Копинг от Тихоокеанската северозападна национална лаборатория по животните, конфликтите с турбини са вероятни, само че е малко евентуално да доведат до съдбовни произшествия с животни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР