Все повече стават жертвите на труса тази нощ в Сирия

...
Все повече стават жертвите на труса тази нощ в Сирия
Коментари Харесай

Последни данни: Над 600 са загиналите в Сирия и Турция

Все повече стават жертвите на труса тази нощ в Сирия и Турция. 

Над 600 души са починали по последни данни в Сирия и Турция вследствие на мощното земетресение покрай южния турски град Газиантеп рано тази заран, съобщи ДПА.

Очаква се броят на жертвите да продължи да нараства, представена от Българска телеграфна агенция. 

Сирийското министерство на опазването на здравето удостовери гибелта на минимум 237 души в регионите под контрола на президента Башар Асад. Броят на ранените там доближи 639.
В следените от бунтовници региони в северните провинции Идлиб и Алепо е доказана гибелта на 91 души. Над 500 души са ранени, заяви представител на филантропична организация, представен от ДПА.

Много от постройките в регионите, които бяха наранени от земетресението, понесоха вреди по време на избухналия преди близо 12 години спор в Сирия, отбелязва Ройтерс.

В Турция по последни данни на управляващите са починали минимум 284 души. Ранени са над 2000 души.

Мощното земетресение, което по данни на Геоложкия институт на Съединени американски щати е било с магнитуд 7,8, стана в 4.17 ч. (3.17 ч. българско време) през днешния ден край южния турски град Газиантеп, покрай границата със Сирия, на дълбочина от към 18 километра, показва ДПА. То бе последвано десетина минути по-късно от мощен второстепенен трус с магнитуд 6,7 на дълбочина от 9 километра.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР