Все повече служители работят от домовете си, купувайки компютри и

...
Все повече служители работят от домовете си, купувайки компютри и
Коментари Харесай

Пазарът на монитори във възход от пандемията


Все повече чиновници работят от домовете си, купувайки компютри и монитори
(снимка: CC0 Public Domain)

Доставките на компютърни монитори не престават да порастват мощно, вследствие на пандемията от Covid-19 и ограниченията за обществена изолираност. Това е заключението на анализаторите от IDC в нов отчет за пазара на районен съд монитори.

През второто тримесечие на 2021 година в света са доставени над 35 милиона монитора, което е с 11,2% повече по отношение на същия интервал на предходната година. Потребителският сегмент е моторът на търсенето в интервала април-юни, сочи.

Ръстът в предлагането въпреки всичко е бил стеснен от проблеми, които засягат огромна част от електронната промишленост, като да вземем за пример дефицита на съставни елементи, изключително на чипове. Освен това възходящите транспортни разноски и логистичните проблеми в допълнение забавят някои пазари.
още по тематиката
Тези фактори водят до известно нарастване на цените, защото купувачите се стремят да задоволят незабавно търсенето и да се предпазят от предстоящите бъдещи дефицити, отбелязва IDC.

Dell продължава да бъде водач на пазара за монитори. През второто тримесечие на 2021 година американската компания е доставила с 18,6% повече монитори, в сравнение с за същия интервал на предходната година, което води до увеличение на каузи ѝ от 20,2% на 21,5%.

На второ място е китайската Lenovo, която усилва доставките си с 35,2%. Пазарният дял на компанията нараства от 9,8% на 11,9% за една година.

Третото място е заето от TPV, при която се следи спад в доставките с 24,5% на годишна база, вследствие на което пазарният ѝ дял се свива от 15,6% на 10,6%.

Следва HP, която записва спад на доставките на монитори с 21,5%. Делът на американската компания на международния пазар понижава в границите на една година от 14,3% на 10,1%.

Samsung затваря челната петица. Южнокорейският производител усилва доставките си с 41,5% през второто тримесечие. В резултат на това пазарният дял на компанията се повишава от 7,9% на 10,1%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР