Все повече се говори за евентуалното завръщане на Лионел Меси

...
Все повече се говори за евентуалното завръщане на Лионел Меси
Коментари Харесай

Сериозни пари в Барса, ако Меси се върне

Все повече се приказва за възможното завръщане на Лионел Меси в Барселона откакто преди няколко седмици неговият татко и сътрудник Хорхе разкри, че аржентинецът сигурно ще напусне Пари Сен Жермен.

Тези спекулации обаче последователно бяха охладени, откакто съгласно доста експерти идването на Меси аржентинеца няма да се отрази добре на по този начин или другояче неприятното икономическо статукво на каталунците.

Стана ясно обаче и какви финансови дивиденти ще има Барса, в случай че си върне международния първенец от 2022 с Аржентина. Според информациите, годишно Барса ще прибира по 230 млн. евро единствено от лукса да има Меси в състава си.

Тази сума включва 150 милиона евро от спонсорите, които ще притегли със себе си Меси в каталунската столица. Освен това, аржентинецът ще усили и с 50% продажбата на фланелки на отбора.

Също по този начин, продажбата на билети също ще бъде нараснала с доста, макар че ще играе на по-малък стадион за идващия към сезон и половина. Както стана ясно неотдавна, управлението на Барса обмисля да вдигне цените на билетите за домакинските срещи на отбора, които ще бъдат изиграни на стадион „ Монджуик “, до момента в който траят ремонтите по новия „ Камп Ноу “.

Моментните информации приказват, че Меси би прибирал по към 13 млн. евро на година.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР