Все повече неясноти излизат около последните часове от живота на

...
Все повече неясноти излизат около последните часове от живота на
Коментари Харесай

Мистерията около последните часове на Марадона се засилва

Все повече неясноти излизат към последните часове от живота на Диего Марадона. Великият някогашен футболист умря в сряда по обяд аржентинско време от сърдечен арест. Това се случи в дома му край Буенос Айрес, където той се възстановяваше след интервенция. За него от самото начало е била обезпечена здравна грижа от компания Medidom, като на промяна е била по една сестра.

Според информацията Дон Диего е умрял в промяната на Даяна Жисела. Въпросната сестра обаче разгласи, че е била принудена от шефовете си да даде подправени показания пред прокурора, който води следствието.

Жисела застъпва на промяна в 06:30 часа и твърди, че до обяд въобще не е влизала в стаята на Марадона. В същото време нейната компания я принудила да каже, че в реалност го е правила.

В записките от нейната промяна написа следното:
06:30 часа: пациентът си почива
07:30 часа: чува се придвижване из стаята, както и диуреза (б.р. - интензивно обособяване на урина) в портативната тоалетна
08:30 часа: пациентът продължава да си почива
09:20 часа: пациентът отхвърля да му бъдат направени значими измервания

Както обаче сестрата твърди, това очевидно е написано под давление на нейните ръководители. В същото време дамата е безапелационна, че въобще не е влизала в стаята, тъй като желала да остави Марадона да се наспи. Те прецизира, че при застъпването си в 06:30 часа е чула придвижване из стаята.

По обяд в дома идват други двама лекари - Сузана Госачов и Карлос Диас, със задачата да извършат обикновен обзор. Точно те влизат при издъхналия към този момент 60-годишен мъж. За това в отчета написа следното:

“Госачов и Диас пристиганаха в 11:55 часа. След няколко почуквания по вратата пациентът не дава отговор. В 12:10 часа беше открито, че пациентът няма пулс. Оказана му беше кардио-пулмонарна първа помощ (сърдечен масаж и изкуствено дишане).”

Преди Жизела през нощта дежурен е бил Рикардо - нейн сътрудник. Пред прокурора той обяснил, че в края на неговата промяна в 06:30 часа е видял Марадона, който си спял в леглото и дишал обикновено.

В четвъртък юристът на Дон Диего - Матиас Морла, разяснява, че в последните си 12 часа Марадона е останал без медицински контрол и по тази причина прикани прокуратурата да се намеси. Той даже сподели, че на колата за спешна помощ е бил нужен повече от половин час, с цел да стигне до адреса. Разследването обаче потвърждава, че медицинският екип е дошъл на 11-ата минута от позвъняването - тъкмо в 12:28 часа.

Според аутопсията международният първенец е умрял към обяд.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР