Все повече нараства броят на жертвите от мощните земетресения в

...
Все повече нараства броят на жертвите от мощните земетресения в
Коментари Харесай

Цял футболен отбор е под руините на срутил се хотел

Все повече нараства броят на жертвите от мощните трусове в Турция и Сирия. Данните досега сочат, че над 4000 са починали, а десетки хиляди са ранени.

Поредната ужасяваща вест е, че целият футболен тим на Марашспор е покрит в руините на срутил се хотел.

Сред жертвите е и някогашният футболен национал на Сирия Надер Джукхадар, вкарал девет гола в 14 мача за представителния отбор на родината си.

Извадени са труповете на трима ирански и един камерунски параолимпийци, състезаващи се в Турция.

Вчера стана ясно, че някогашният ганайски футболист на Челси Кристиан Атсу (в момента състезател на Хатайспор) и спортният шеф на сегашния му отбор Танер Савут са към момента под руините на падналите здания, а вратарят на Малатияспор Ахмед Еюп Тюркаслан е изваден мъртъв.

Добрата вест за Хатайспор е обвързвана с треньора Мурат Бел и членовете на неговото семейство, които са били извадени с минимални пострадвания от разрушена постройка.

Увеличава се броя на избавените волейболисти на Малатя Метрополитън Беледиеспор. От срутения хотел са извадени към този момент шестима живи играчи. Притеснителното е, че няма вести за девойките от тима до 14-години на същия клуб, които също са под останките на постройката.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино и шефът на МОК Томас Бах излязоха със специфични обръщения, изразяващи своите съболезнования и поддръжка към всички наранени фамилии в Турция и Сирия. Двете организации са подготвени да дават и финансова помощ. Турският футболен съюз към този момент преведе 1 милион евро, с цел да подкрепи потърпевшите.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР