Все повече младежи и мъже злоупотребяват с алкохол у нас.

...
Все повече младежи и мъже злоупотребяват с алкохол у нас.
Коментари Харесай

Тревожни данни: Младежитете у нас злоупотребяват с алкохол и наркотици

Все повече младежи и мъже злоупотребяват с алкохол у нас. Нарастват и случаите на остри интоксикации, свързани с използването на опиати.
Това сочи статистиката на Националния център по публично здраве и разбори, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Според данните за записаните случаи на остри интоксикации с алкохол и опиати, които обгръщат първото тримесечие на годината и месец март от въвеждането на изключителното състояние, общо 2 892 души са прекалили с алкохола и опиатите. Спрямо същия интервал на предходната година броя на случаите се е нараснала с близо 400 души.

Все повече младежи под 15-годишна възраст, както и такива до 18 години, използват алкохол и опиати.

Осезаема е разликата сред мъжете и дамите, които са злоупотребили, с превес на мъжете.

За същия интервал на предходната година броя на злоупотребилите с алкохол младежи до 15 години са 78 момчета и 62 девойки, до момента в който през тази година случаите нарастват – 119 момчета против 75 девойки. От тях опиати са взели 33 деца /20 от които момчета/, а препили са 124 младежи /77 от тях – момчета/.

Истерията около ковид се е отразила и на младежите сред 16 и 18 години, като при тях 92 момчета са прекалили с алкохол или опиати, както и 48 девойки. Най-висок е растежа на пиещите момчета – 76. Девет случая на младежи, прекалили и с алкохола, и с опиатите, са регистрирани за първите три месеца на годината.

Рязко скача и броят на хората над 18-годишна възраст, които са използвали алкохол или опиати дотам, че да бъдат приети в болница с остра интоксикация.

За същия интервал на предходната година общата численост на интоксикираните е 2 290, като в този момент тя скача до 2 558. От тях 1 758 мъже /спрямо 1600 за същия интервал на 2019 г./ са препили до степен за хоспитализация, 245 са прекалили с опиатите, а в лечебните заведения са регистрирани цели 75 случая на дрогирани и пияни господа.

При дамите статистиката също не е благосклонна – 349 дами /срещу 243 за същия интервал на предходната година/ са пили повече в сравнение с са могли, 78 от дамите са с наркотична интоксикация, а 53 дами са признати в лечебни заведения и с алкохолна, и с наркотична интоксикация.

22 момчета под 15-годишна възраст са потърпевши от композиция сред алкохол и опиати. 15 девойки на същата възраст са били признати в лечебни заведения с интоксикации.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР