Все повече жени и двойки по света са категорични, че

...
Все повече жени и двойки по света са категорични, че
Коментари Харесай

Все повече жени по света не искат да имат деца заради климатичните промени

Все повече дами и двойки по света са безапелационни, че няма да раждат и основават деца поради климатичните промени , тъй като поради тях бъдните генерации ги чакат от ден на ден войни, апетит, тежки засушавания и наводнения , написа в собствен материал американското издание USA Today.

" Усеща се съвсем като изнудване, да създадеш дете, което да живее в света, откакто той евентуално няма да е място, където в действителност ще желаеме да живеем ", акцентира мотивацията си 30-годишната американка Лаура Формисано от Лос Анджелис, която е омъжена от 7 месеца.

Група във " Facebook " за дами, озаглавена " Стачка против раждането ", в която се разисква концепцията, основана по-рано този месец, печели от ден на ден почитатели в Европа и Съединени американски щати .

Причините, заради които дамите стигат до това решение, са многочислени и разнородни, те са склонни да концентрират върху, както го дефинират дамите, проникновен мироглед за измененията, които затоплящата се планета е евентуално да донесе.

За някои дами следствията от климатичните са прекомерно елементарно въобразими.

Преди осем години голямо торнадо опустошава родния град на Кристи Лемастър - Джоплин, щата Мисури. Чудовищната стихия е била с дължина 22 благи и на моменти необятна една миля. Загиват 158 души, ранени са 1150 други и са разрушени съвсем 7000 домове. Семейството на Лемастър не е потърпевшо, само че познава доста хора, които са тежко потърпевши.

" Реалността е, че се още се възвръщат. Торнада от този мащаб се очакваше да се случват на всеки 50 или 60 години един път. Когато злополуките от този мащаб стартират да се случват по-често, по какъв начин ще наподобява животът? ", пита 38-годишната жена, която в този момент живее в Чикаго и работи като куратор в Музея за модерно изкуство.

Въпреки че Лемастър споделя, че тя не е човек, който има " надълбоко увлечение към раждането на деца ", тя дълго си е мислела, че ще има деца през живота си. Но с климатичните промени, които пораждат вероятността за съществени стопански земетресения и битки за запаси, " в този момент се усещам даже още по-уплашена ", акцентира тя.

" Честна съм със себе си, не знам какво ще е ситуацията с водата след 10 години. Какви ще се температурите след 15 години, или даже разпределението на храна ", акцентира Кристи.

29-годишната членка на Конгреса на Съединени американски щати, определена от Ню Йорк от листата на Демократическата партия, която упорства за " Зелен нов курс ", който да помогне за битката с климатичните промени, зачекна тематиката през предишния месец в профила си в " Инстаграм ".

" Има теоретичен консенсус, че животът на децата ще бъде доста сложен, като считат, че това кара младежите да задават законния въпрос - добре ли е да имаш деца? ", сподели тя, излъчвайки видео онлайн от кухнята си.

Наскоро омъжилата се Люси Кейд от Атланта показва, че приятелите ѝ не приказват доста за климатичните промени, което тя приписва на смяната, " протичаща се в по-голям и по-малък мащаб, в сравнение с можем да размерем ". Но трендовете са явни за нея и тя не счита, че може да ги пренебрегне.

" Наистина е значимо да се реагира на рецесията с климатичните промени, като фактически се отнасяме към нея като рецесия. Един от методите да извършите това е да не продължавате да живеете по нормалния метод ", отбелязва 28-годишната Люси.

Горските пожари, ураганите и други фрапантни метеорологични събития през последните години я карат да се замисли за това в какъв свят ще живее човечеството след 30 или 40 години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР