Все повече известни личности ще бъдат подсъдими за измами с

...
Все повече известни личности ще бъдат подсъдими за измами с
Коментари Харесай

Йордан Мицикулев: Все повече известни личности ще бъдат подсъдими за измами с криптовалути

Все повече известни персони ще бъдат подсъдими за измами с криптовалути. Това сподели Йордан Мицикулев, трейдър и основател на криптовалута, в предаването " Денят на фокус " по Радио " Фокус " по отношение на даването на съд на известни персони поради рекламирането на криптопирамиди.

" В България също ще имаме случай на наказан влогър, който популяризира криптовалути. Всяко законодателство не разрешава привличането на хора да влагат във финансови активи. Доскоро криптовалутите не се одобряваха като финансов инструмент, само че към този момент са такива. Ние можем да върнем времето обратно и да си кажем " Заради този си изгубих парите, ще го осъдя “. Това ще е наклонност, която ще продължава ", изясни специалистът.

Мицикулев изясни, че търгуването с криптовалути изисква доста прецизни разбори и седмици подготовка. Той сподели, че доста хора подценяват този миг и вследствие на това губят доста от персоналните си средства. 

" Хората си мислят, че е много елементарно. Всяка платформа има BUY бутон, който е зелен, и SELL бутон, който е червен. Аз като трейдър натискам тези бутони доста рядко, а когато го върша, това е резултат от няколко седмици работа и доста съществени разбори. Изглежда доста елементарно и хората се подлъгват, а по-късно всеобщо губят пари. В последните години цели фамилии се разориха около кирптовалутите. Това е нож с две остриета. Това са доста волативни пазари – те вършат рентабилност, само че и губят доста пари ", сподели той.

Според него криптопазарът е най-рисковият от всички. 

" Криптопазарът е най-високо рисковият. Ако влагаме в главните две-три криптовалути,  можем да разчитаме, че ще имаме напредък, само че в случай че тръгнем да влагаме в разнообразни планове, съвсем на 90% ще изгърмим ", добави той.

Трейдърът показа, че сега криптовалутите не са най-подходящата инвестиция. 

" В момента не съм сигурен, че криптовалутите са нещото, в което да си пазим парите. Виждаме, че банковата система страда, само че даже тя да пострада, постоянно се намира някой, който да я купи. Хората не помнят, че 90% от бизнесите са обвързани с фалиращите банки. Друг огромен проблем е, че главният " стейбъл койн " не се разграничава по нищо от банкрутиралата Sillicon Valley Bank. Има доста въпросителни, действително няма кой знае какво разтърсване, само че има риск ", сподели още Мицикулев.

Харитина Владимирова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР