Все повече хора се стремят към лека вечеря и тази

...
Все повече хора се стремят към лека вечеря и тази
Коментари Харесай

Лесен печен карфиол за лека вечеря

Все повече хора се стремят към лека вечеря и тази рецепта е точно за тях. Ако не попадате към това съсловие, честито - имате чудесна рецепта за предястие или гарнитура към пържолите!
Печеният карфиол в рецептата умерено може да бъде сменен и от броколи (ако имате такива предпочитания), само че в оригинал се подготвя точно по този начин. За мен самото ядене е много обичано, тъй като го открих като търсих разновидности за нещо, което да похапвам вечер, само че да не натоварва стомаха ми. Осъзнах, че това е и съвършена вегетарианска алтернатива когато имаме посетители или избираме да си дадем отмора от рецептите с месо. Ето и самата рецепта: 
Продукти, които ни трябват, с цел да приготвим рецептата:
1. 1 огромна глава карфиол
2. 100 гр масло
3. 1 супена лъжица билки 
4. 1 скилидка чесън
5. 100 гр сирене
6. 1 кг диви гъби
7. сол
8. пипер
9. зелен лук
Приготвяне на печения карфиол:
Загрейте фурната. Отстранете листата и твърдото стъбълце от карфиола, като внимавате да оставите карфиола цялостен. Сложете 60 гр масло, билки и счукан чесън в купа и разбъркайте дружно с вилица, до момента в който се смесят добре. Поставете масло и чесън в карфиола с ръце, като се уверите, че покрива всяко малко кътче и дъното. Поставете карфиола в чугунен тиган (или лист за печене) и го посолете от всички страни. Поставете във фурната за 45-50 минути (в взаимозависимост от размера). 
Загрейте тиган на сдържан огън. Около 15 минути преди карфиолът да е подготвен, нарежете гъбите. Разтопете останалото масло в тиган и хвърлете гъбите в маслото, до момента в който се реализира мечтаната мекост. Сол и черен пипер на усет. Измийте и нарежете лук. Извадете карфиола от фурната и го покрийте с гъби и лук. Сервирайте незабавно.
Надявам се, че тази лесна рецепта за печен карфиол ще ви хареса и ще я опитате вкъщи. Тя не изисква доста старания и елементарно може да бъде развита като се прибавят други подправки или се махне чесъна. Може да сложите моркови, с цел да разнообразите усета. Възможностите са пред вас и вашето въображение.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР